tado° Slimme Thermostaat review: efficiënt je huis verwarmen

Elwin Hodžić
1

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de tado° V3+ slimme thermostaat waarmee je je huis op de meest efficiënte manier kunt verwarmen.  Hij is zowel bedraad als draadloos en in wit of zwart te verkrijgen.

  tado° slimme thermostaat V3+ review:

  tado° V3+ installeren

  De tado° V3+ is makkelijk te installeren met behulp van de installatie-assistent in de Tado-app. Het is wel handig om voordat je het product besteld even te controleren op de website van tado° of het product ook daadwerkelijk werkt met jouw cv-ketel.

  In de twee video’s hieronder kun je zien hoe je de slimme thermostaat moet installeren. In de eerste video zie je hoe je de bedrade variant moet installeren en in de tweede video  hoe je de draadloze variant moet installeren.

  Bedien je verwarming met gemak via de app

  Met de tado° V3+ slimme thermostaat heb je de mogelijkheid om je verwarming te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Dit betekent dat je op elk moment en vanaf elke locatie de temperatuur in huis kunt controleren en aanpassen. Of je nu onderweg bent of gewoon op de bank zit, je hebt altijd controle over de temperatuur in huis.

  Bekijk handige statistieken

  De app biedt niet alleen de mogelijkheid om de temperatuur te regelen, maar ook om handige statistieken te bekijken. Zo kun je zien hoeveel energie je hebt bespaard en hoeveel comfort je hebt behaald. Dit geeft je inzicht in je energieverbruik en kan helpen bij het verlagen van je energiekosten.


  https://www.ct.nl/shop/chatgpt/


  Pas je instellingen aan

  Met de app kun je ook gemakkelijk de instellingen van je thermostaat aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een schema maken voor de temperatuurinstellingen of bepaalde instellingen aanpassen op basis van je dagelijkse routine. Zo kun je de verwarming bijvoorbeeld automatisch uitschakelen wanneer je het huis verlaat en weer inschakelen voordat je thuiskomt. Dit maakt het gebruik van je slimme thermostaat nog efficiënter en makkelijker.

  Meer automatisering met Auto-Assist functie

  Met de betaalde optie Auto-Assist (3 euro per maand of 25 euro per jaar) brengt de tado° Slimme Thermostaat nog meer gemak. Naast pushnotificaties, kun je automatiseringen instellen. Zo kun je bijvoorbeeld de Open Raam Detectie en Geolocatie gebruiken om de temperatuur geleidelijk aan te passen. Afhankelijk van of je frisse lucht binnenlaat of niet thuis bent.

  Meer handige functies met Auto-Assist

  Een ander voordeel van Auto-Assist is dat je gebruik kunt maken van Energy IQ en Care & Protect. Met Energy IQ krijg je een gedetailleerd overzicht van je energieverbruik en -kosten. Zo krijg je inzicht in hoeveel energie je verbruikt en welke kosten daarbij komen kijken. Met Care & Protect helpt de Tado je om storingen te voorkomen door je verwarming constant in de gaten te houden. Dit is handig om onverwachte reparatiekosten te vermijde

  De tado° slimme thermostaat V3+ integreren met slimme assistenten

  Je kunt de tado° Slimme Thermostaat bedienen met je stem, omdat deze compatibel is met verschillende slimme assistenten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Dit maakt de bediening niet alleen nog makkelijker maar bovendien ook sneller. Zo hoef je dus niet je telefoon te zoeken als je die niet bij de hand hebt maar wel bijvoorbeeld een Google Home systeem thuis hebt staan.


  https://www.ct.nl/shop/chatgpt/


  tado° Slimme Thermostaat design

  De tado° V3+ heeft een slank en stijlvol design dat bij bijna elk interieur past. Het apparaat beschikt over een helder lcd-scherm waarop je de huidige temperatuur en instellingen kunt bekijken. Daarnaast is de thermostaat verkrijgbaar in verschillende kleuren om aan te passen aan de stijl van je huis.

  Conclusie tado° slimme thermostaat V3+ review

  Al met al is de tado° V+ slimme thermostaat een goede keuze als je op zoek bent naar een slimme thermostaat die je verwarming efficiënt kan aansturen en die makkelijk te bedienen is.

  Het apparaat biedt een aantal handige functies om je energiekosten te verlagen en het comfort in je huis te verhogen, en is ook compatibel met verschillende slimme assistenten voor nog makkelijkere bediening. Het design is slank en stijlvol, en hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

  tado° slimme thermostaat V3+ review – plus- en minpunten

  + Makkelijk te installeren
  + Handige app
  Afhankelijk van een internetverbinding als je de app wilt gebruiken

  tado° slimme thermostaat V3+ specificaties

  Fabrikanttado°, tado.com

  App compatibility

  iOS & Android

  Compatible met smarthome-integratie

  Google Assistant, Alexa & Apple HomeKit

  Varianten

  Bedraad of Draadloos

  Afmetingen

  104 x 104 x 18 mm;

  Shoplink & prijsWhite Edition:
  tado° Slimme Thermostaat V3+ starterkit, bedraad, Wit: Tink, circa 170 euro
  tado° Slimme Thermostaat V3+ starterkit, draadloos, Wit: Coolblue, circa 200 euro
  Black Edition:
  tado° Slimme Thermostaat V3+ starterkit, bedraad, Zwart: Coolblue, circa 170 euro
  tado° Slimme Thermostaat V3+ starterkit, draadloos, Zwart: Bol.com, circa 200 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  https://www.ct.nl/shop/chatgpt/

  Deel dit artikel

  Elwin Hodžić
  Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

  Lees ook

  Asrock NUC Box-1260P review: barebone voor de industriële markt

  In deze review werpen we een blik op de Asrock Industrial NUC Box-1260P. Dit is een mini-pc-barebone met een hybride Alder Lake-cpu. Hij is krachtig, ...

  NUC 12 extreme review – Intels mini-pc barebone voor gamers

  Deze mini-pc biedt veel power en ruimte voor een gpu. Maar met beperkingen, zoals je leest in deze Intel NUC 12 Extreme review.

  1 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  nieuwsteoudste
  Laat het mij weten wanneer er
  Paul
  Lezer
  Paul

  Dit komt meer over als een verkooppraatje dan een review.
  Van een c’t artikel verwacht ik wat meer diepgang. Werkt het met opentherm? Wat voor pushnotificaties kan er gestuurd worden (ik kan mij zo niks voorstellen, behalve misschien storingen)? Enz… iets meer diepgang had ik verwacht.