Ssd met led-verlichting getest: Kingston Hyper X Fury RGB

Marco den Teuling
0

Voor de liefhebbers van kleurige leds heeft Kingston een ssd in het programma die vooral opvalt door zijn kleurige lampjes. Een korte test van de Hyper X Fury RGB met led-verlichting.

Het was slechts een kwestie van tijd tot er een ssd met leds op de markt zou komen. Kingston brengt die vreemd genoeg niet uit in zijn topserie HyperX Predator, maar de instapserie HyperX Fury. De 2,5-inch SATA-ssd is voorzien van een Marvell 88SS1074-controller en 240, 480 of 960 GB 3D TLC-flashgeheugen. We hebben het 480GB-model getest.

ssd met led-verlichting RGB Kingston Hyper X Fury RGB

Ssd met led-verlichting

Door de leds, doorzichtige afdekplaat en rooster is de ssd met 9,5 mm wat hoger dan gebruikelijk. Hij oogt degelijk, maar is ook vrij zwaar. Naast de standaard SATA-aansluitingen voor data en voeding zit een micro-usb-poort. Via de bijgeleverde kabel verbind je die met een standaard 12V-RGB-header op het moederbord (4- of 5-pins). De kabel is afgesplitst naar een RGB-header voor het koppelen van andere met leds verlichte componenten. De leds geven veel licht, en kleuren en effecten waren goed aan te sturen met de Polychrome-software van ons ASRock-moederbord. De Fury is ook compatibel met bijvoorbeeld Aura Sync van Asus, Gigabytes RGB Fusion en Mystical Light Sync van Msi.

Prestaties en conclusie

De prestaties zijn standaard bij SATA: een leessnelheid van 550 MB/s en schrijfsnelheid van meer dan 480 MB/s. Zoals bij andere ssd’s zakte de schrijfsnelheid bij langdurige belasting in, met een gemiddelde van 360 MB/s. Belangrijkste verkoopargument zijn de leds, als je tenminste een behuizing met window hebt. Je betaalt er een forse meerprijs voor, maar een activatiecode voor Acronis kloonsoftware is inbegrepen.

Kingston Hyper X Fury RGB

Sata-ssd met led-verlichting
FabrikantKingston, www.kingston.com
ModelSFHR200/480G
Endurance240 TB
Shoplinks en prijzen240 GB, circa € 90
480 GB, circa € 130
960 GB, circa € 250

Meer over

SSD

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Beste muziek streamingdienst 2023: welke past het best bij jou?

Kies je Spotify, Tidal, Apple Music of een andere muziekdienst? Lees verder en kijk wat voor jou de beste muziek streamingdienst is.

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er