Sennheiser True Wireless 3 review: nieuwe topper uit Momentum-serie

Noud van Kruysbergen
0

In deze review werpen wij een blik op de Sennheiser True Wireless 3. De oortjes van de True Wireless 3 uit de Sennheiser Momentum-serie zitten in een klein doosje dat als oplader dient en zelf draadloos of met de meegeleverde USB-A-naar-C-kabel kan worden opgeladen.

Sennheiser True Wireless 3 review


Ontvang informatie en tips over hardware en software, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Het installeren van de Sennheiser True Wireless 3

Het installeren bestaat uit het downloaden van de Sennheiser Smart Control-app, het inschakelen van bluetooth en de touchvlakken op beide oortjes tegelijk indrukken. Ook is het de bedoeling om een van de vier maten meegeleverde eartips uit te kiezen die het best bij jou past. Voor een goede werking van de actieve ruisonderdrukking is het namelijk essentieel dat je de juiste eartips hebt uitgezocht.

Bij het testmodel was meteen een nieuwe firmwareversie beschikbaar (wat ruim twintig minuten duurde). Waar je in de app vervolgens meteen naartoe zult gaan, zijn de equalizer-presets. Ook al zitten de oortjes helemaal goed, met de standaardinstellingen klinkt de True Wireless 3 een beetje schel en zonder veel bas.

Verbeterd geluid met een custom preset

Met een custom-preset met de bas een stuk hoger, de middentonen iets omlaag en de hoge tonen naar keuze wat lager of hoger, is het geluid een heel stuk beter. Volle synthesizerbassen blijven wat dun, maar het overall geluid is gebalanceerd en transparant – Sennheiser hee­ wat dat betre­ft een naam hoog te houden. Met een account kun je zogeheten Sound Zones aanmaken, zodat je op je werk, op de fiets of tijdens het sporten automatisch andere instellingen kunt laten toepassen. Ook kun je equaliserpresets dan uitwisselen tussen verschillende apparaten.

Hoe doet de Sennheiser True Wireless 3 het op het gebied van ruisonderdrukking?

Bij de ruisonderdrukking is er een stand voor windruis op de fiets. Die kun je alleen met de app activeren. De oortjes zijn waterbestendig (IPX4), maar niet waterdicht.

De actieve ruisonderdrukking doet zijn best, maar alleen als de oortjes perfect passen. Bij de transparantiemodus, waarbij de ANC uit gaat en je geluiden van buitenaf (zoals collega’s) kunt horen, kun je er voor kiezen of de muziek daarbij moeten blijven doorlopen of dat die wordt gepauzeerd.

Bediening van de oordopjes

Doordat ieder oortje één aanraakvlak hee­ft, is het bij de bediening even opletten: één keer tikken is voor de transparantiemodus (links) of pauzeren (rechts), twee keer voor het vorige (links) of het volgende (rechts) nummer en met drie keer tikken zet je de ANC aan of uit (links) of de spraakassistent aan (rechts).

Als je de touchvlakken blij­ aanraken gaat het volume omlaag (links) of omhoog (rechts). Dat klinkt allemaal verwarrender dan het in de praktijk is na even wennen. Bovendien kun je alle functies met de app aanpassen als je dat wilt.

Conclusie Sennheiser True Wireless 3

De True Wireless 3-oortjes van Sennheiser hebben, weliswaar na een paar aanpassingen, een goed geluid en zijn makkelijk te bedienen. Voor een goede ruisonderdrukking is het ook van belang dat je het juiste formaat eartips gebruikt zodat er geen geluid doorlekt en de dopjes goed en comfortabel blijven zitten.

Sennheiser True Wireless 3 Review – plus- en minpunten

+ geluidskwaliteit (na aanpassen)
+ oplaadcase / draadloos opladen
veel instellingen alleen via app

Sennheiser True Wireless 3 specificaties

VerbindingBluetooth 5.2 A2DP, AVRCP, HFP
AudiocodecsSBC, AAC, aptX, aptX adaptive
Frequentiebereik5Hz – 21kHz
Microfoons3 per oortje / MEMS
Accu77 mAh (oortjes) / 900 mAh (case)
Accuduur7 uur / 4 × opladen met case
Shoplink en prijsCoolblue, circa 220 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 10 2022, pagina 22.)

Lees meer over draadloze oordopjes in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

GitVote review: democratisch stemmen voor ontwikkelaars versimpeld

Wanneer je software ontwikkelt in een team, ontstaan er vroeg of laat verschillende meningen. De GitVote-app, die we in deze review bespreken, helpt t...

Zint review: offline 145 verschillende QR- en barcodes genereren

In deze review bekijken we de opensourcetool Zint, waarmee je offline 145 verschillende QR- en barcodes kunt genereren. Dit kan handig via een GUI of ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er