Sennheiser Accentum Wireless review: een betaalbare Momentum-variant

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Sennheiser Accentum Wireless. Dit is een no-nonsense over-ears, maar wel met Sennheiser-geluid.

  Een betaalbare Momentum-variant

  De Accentum-serie van Sennheiser kan worden beschouwd als de budgetvariant van de Momentum-reeks. De Accentum Wireless over-ears vertonen sterke overeenkomsten, maar er zijn duidelijke verschillen die opvallen.

  Design en bediening

  In vergelijking met de Momentum heeft de Accentum geen touchpad, maar echte knoppen. Ook ontbreekt een analoge ingang, en de Accentum is volledig draadloos. Het aantal microfoons is iets minder, maar aangezien de Accentum niet is ontworpen als een headset, vormt dit geen probleem.

  Bouwkwaliteit en uiterlijk

  Het algehele uiterlijk van de Accentum oogt enigszins plastic. De bedieningsknoppen bevinden zich allemaal op de rechter oorschelp, zijn redelijk goed vindbaar en onderscheidbaar. De Accentum is verkrijgbaar in wit en zwart, maar de off-white versie is gevoelig voor vlekken.

  Batterijduur en opladen

  Opladen van de over-ears gebeurt met de meegeleverde USB-A-C-kabel. Volledig opgeladen na drie uur, kan de Accentum volgens de fabrikant (met ANC) tot wel 50 uur meegaan.

  Ruisonderdrukking

  De aparte microfoons voor de actieve ruisonderdrukking (ANC) verschillen van de adaptieve ANC van de Momentum 4. De over-ears zorgen al voor redelijke passieve ruisonderdrukking door de goed sluitende oorkussens. De Transparency-modus biedt een natuurlijke doorgang van omgevingsgeluid, terwijl de ANC-modus een bijna volledige isolatie biedt.

  Geluidskwaliteit en aanpassingsmogelijkheden

  Op het gebied van geluidskwaliteit stelt de Accentum niet teleur. De muziekweergave is strak en lineair, typerend voor Sennheiser. Met de Smart Control-app kun je de klank aanpassen met een vijfbands equalizer en een aparte bassboost.

  Conclusie Sennheiser Accentum Wireless review

  Het prijsverschil tussen de Accentum en de Momentum, die 100 euro meer kost, zit voornamelijk in functionele beperkingen die in veel gevallen niet noodzakelijk zijn voor de gemiddelde gebruiker. Voor wie voornamelijk muziek wil afspelen, is de Accentum een uitstekende keuze.

  Sennheiser Accentum Wireless review: plus- en minpunten

  + Geluidskwaliteit
  + Accuduur
  Plastic uitstraling

  Sennheiser Accentum Wireless specificaties

  FabrikantSennheiser
  Driver

  37 mm

  Gevoeligheid

  106 dB SPL

  Frequentiebereik

  10 Hz – 22 kHz

  Verbinding

  Bluetooth 5.2

  Profielen / codecs

  A2DP, AVRCP, HFP, HSP, GATT / SBC, AAC, aptX, aptX HD, mSBC, CVSD
  Shoplink en prijsBol.com, circa 149 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er