Seagate Ironwolf Pro 22 TB review: snelheid, betrouwbaarheid & meer

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Seagate Ironwolf Pro 22 TB. Dankzij een tiende platter biedt deze harde schijf 22 TB aan opslag. Sommige details suggereren dat deze harde schijven van Seagate nauw verwant staan aan de Exos-schijven.

  Seagate Ironwolf Pro 22 TB review

  Prestaties en snelheid

  In de buitenste zones behaalt de Ironwolf Pro indrukwekkende snelheden tot 280 MB/s, terwijl de snelheid nog steeds rond de 125 MB/s ligt op de binnenste ringen. Deze snelheden maken hem ideaal voor uiteenlopende toepassingen.

  Met een rotatiesnelheid van 7200 omwentelingen per minuut, een royale cache van 512 MB en een berekend uitvalpercentage van slechts 0,35 procent per jaar, biedt de Ironwolf Pro zowel snelheid als betrouwbaarheid voor langdurig gebruik.

  Efficiëntie met heliumvulling

  Dankzij de heliumvulling weet de Ironwolf Pro zowel het energieverbruik (maximaal 8,1 watt in gebruik) als het geluidsniveau (0,3 sone) laag te houden, ondanks het gebruik van tien platters. Er dient echter opgemerkt te worden dat bij een minder gunstige montage het geluidsniveau in tests tot bijna 1 sone kan stijgen.

  Leesfouten en garantie

  Seagate specificeert het aantal niet-corrigeerbare leesfouten als maximaal één sector per 1015 gelezen bits. Bovendien wordt een royale garantie van vijf jaar geboden, waarbij de schijf gedurende die periode tot 2,75 PB aan gegevens mag verwerken – een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere modellen.

  Optimalisatie voor NAS-gebruik

  De firmware van de Ironwolf Pro is geoptimaliseerd voor het gelijktijdig lezen en schrijven, zoals veelvoorkomend is bij NAS-apparatuur. Deze aanpassingen, samen met de goedkeuring voor grotere NAS-systemen met maximaal 24 schijven, suggereren sterke verwantschap met Seagate’s Exos-serverschijven.

  Conclusie Seagate Ironwolf Pro 22 TB review

  Hoewel de prestaties en functies overtuigend zijn, moet opgemerkt worden dat het 22TB-model van de Ironwolf Pro op dit moment aanzienlijk geprijsd is, met een prijs van ongeveer 640 euro.

  Seagate Ironwolf Pro 22 TB review: plus- en minpunten

  +Veel storage
  + Snel
  Prijzig

  Seagate Ironwolf Pro 22 TB specificaties

  Fabrikant

  Seagate

  Aanduiding

  31,5 inch

  Opslagcapaciteit

  22TB

  Cache

  512 MB

  Hardeschijf bus (intern)

  SATA-600

  Behuizing bay intern

  3.5″

  Rotatiesnelheid

  7.200rpm

  Hoogte

  26,11mm

  Shoplink en prijsMaxICT, circa 640 euro

  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  Hardware

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

  Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

  Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

  Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er