Roku Streaming Stick 4K – review

Redactie
0

Ben je op zoek naar een nieuwe streaming stick voor je tv maar weet je niet welke wellicht past bij jouw wensen? Geen zorgen, in dit artikel reviewen wij de Roku Streaming Stick 4K. Wellicht is deze streaming stick wel wat voor jou! Wij kunnen in ieder geval vooropstellen dat deze streamingstick van Roku veel in huis heeft zoals Dolby Atmos en 4K-streams van de diensten die dat bieden. Toch ondervonden wij wel een heel groot nadeel aan deze streamingstick.

Roku Streaming Stick 4K - review

Aansluiten

Voor het aansluiten van de Roku Streaming Stick 4K heeft Roku zelf een handige video gepost op hun YouTube kanaal waarbij zij alles stap voor stap behandelen. Ook laat Roku zien wat  in de verpakking meegeleverd wordt.


Ontvang gratis informatie en tips over streamingsticks en streamingboxes, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Ondersteuning

De stick ondersteunt UHD-videostreams inclusief HDR in de formaten HDR10, HDR10+ en Dolby Vision – zijn kleinere broertje, de
Roku Express 4K, ondersteunt Dolby Vision niet. Bovendien speelt hij gecomprimeerde video’s in de next-gen codec AV1 af. Ook wat het geluid betreft ondersteunt de stick alle belangrijkste formaten, inclusief Dolby Atmos. De Roku biedt Wi-Fi 5 in combinatie met dual-band MIMO. Je kunt content van je iPhone, iPad of Mac naar de Roku Stick streamen via AirPlay 2, en de stick ondersteunt ook HomeKit.

Apps

Wat betreft de interface kunnen wij in deze review constateren dat de Roku Streaming Stick 4K simpel en rustig oogt. Zo worden op de startpagina alleen de pictogrammen van de afzonderlijke diensten getoond, die je geheel naar wens kunt rangschikken. Hierbij is er echter een groot nadeel. Roku is namelijk nog niet actief in Nederland. Je kunt alleen enkele voorgeïnstalleerde apps (of ‘Channels’, zoals Roku het noemt) gebruiken, waaronder Netflix en Apple+. Gelukkig is er wel een manier om het via een omweg toch mogelijk te maken om andere apps te installeren en te gebruiken. Voor Disney+ of Amazon Prime moet je voordat je een Roku-account aanmaakt, op je pc via een VPN aanmelden op een server in het VK of de VS, een Roku-account maken en dan de stick aan je account koppelen. Dan kun je de genoemde diensten zonder VPN gebruiken, maar Nederlandse of Vlaamse diensten zitten er (voorlopig) niet in.

Conclusie

Aan de hand van deze Roku Streaming Stick 4K review kunnen wij concluderen dat deze streamingstick veel te bieden heeft zoals de ondersteuning voor veel formaten en Dolby Atmos. Toch vinden wij het wel een nadeel dat je met een VPN moet werken om bijvoorbeeld Disney+ en Amazon Prime te installeren en natuurlijk het gebrek aan Nederlandse of Vlaamse diensten. Mocht dit voor jou geen enkel probleem zijn, dan is deze streamingstick misschien wel interessant voor jou. Mocht je denken na het lezen van deze review dat je toch een andere streamingstick of zelfs streamingbox nodig hebt voor jouw wensen, kijk dan eens bij onze andere review over paar geteste streamingsticks en streamingboxes.

Roku Streaming Stick 4K – review – plus- en minpunten

+ ondersteunt veel formaten
+ rustige startpagina
zeer beperkt bruikbaar in Nederland

Roku Streaming Stick 4K specificaties

FabrikantRoku, roku.com
aansluitingenHDMI, micro-USB
meegeleverdvoeding, micro-USB-kabel, afstandsbediening incl. batterijen
afmetingen (h×b×d)9,4 × 2 × 1 cm
Shoplink en prijsAmazon,  circa 80 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 04, 2022, pagina 17.)

Lees meer over streamingsticks en streamingboxes in c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Streamingstick Fire TV 4K Max – review

Streamingstick Fire TV 4K Max biedt volgens Amazon een groot prestatieverschil ten opzichte van het vorige model door een quad­core processor.

Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er