Review: draadloze oplader Samsung EP-PG950

Redactie
0

draadloze oplader Samsung EP-PG950Samsungs draadloze oplader EP-PG950 vult de accu van je smartphone met behulp van de Qi-technologie en ziet er chic uit.

De in zwart of lichtbruin kunstleer uitgevoerde oplader ziet er goed uit op je bureau en heeft een degelijke constructie. Klap je het laadplateau omhoog (wat in het begin vrij zwaar gaat), dan dient de lader ook als smartphone-standaard. Het apparaat werkt met alle smartphones die netjes de Qi-standaard volgen. Apparaten die Samsungs eigen snellaadmodus Fast Charge ondersteunen laden extra snel op. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Galaxy S8, S8+ en Note 8. Andere smartphones kunnen niet van van de snellaadoptie van het laadstation profiteren. Bovendien kan het met andere apparaten lastig zijn de juiste positie voor het opladen te vinden.

De EP-PG950 moet met een Type C-kabel worden aangesloten op een usb-oplader. Die ontbreken beide, er wordt alleen een adapter voor micro-usb meegeleverd. Bij apparaten met Fast Charge kun je het beste de originele oplader en kabel gebruiken. Een Galaxy S8 werd met deze draadloze oplader in 174 minuten tot 100% opgeladen. Een gewone draadloze lader zonder Fast Charge had 273 minuten nodig. Ter vergelijking: via een kabel duurt het maar 102 minuten voor de accu volledig is opgeladen. Een Google Nexus 6 zonder Fast Charge had op de EP-PG950 zelfs meer oplaadtijd nodig dan op een oudere oplader.

Tijdens het opladen zorgt een zacht ruisende ventilator voor koeling van het laadstation en brandt er een led. Normaal valt dat allebei niet op. Maar als je graag je smartphone oplaadt op je nachtkastje, kunnen het geruis en de led je nachtrust wel verstoren.

Samsung EP-PG950

Draadloze Qi-oplader
FabrikantSamsung, www.samsung.nl
OplaadtechniekQi
Prijs€50

(c’t magazine 11/2017)

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

GitVote review: democratisch stemmen voor ontwikkelaars versimpeld

Wanneer je software ontwikkelt in een team, ontstaan er vroeg of laat verschillende meningen. De GitVote-app, die we in deze review bespreken, helpt t...

Zint review: offline 145 verschillende QR- en barcodes genereren

In deze review bekijken we de opensourcetool Zint, waarmee je offline 145 verschillende QR- en barcodes kunt genereren. Dit kan handig via een GUI of ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er