Review: Dell Inspiron 7000 17-inch als tablet en notebook

Noud van Kruysbergen
0

Dell Inspirion 7000Met de Inspirion 7000 lanceert Dell een 17,3″-notebook waarvan het scherm 360 graden kan draaien. Hybride apparaten, die je zowel als notebook én tablet kunt gebruiken, waren tot nu toe niet groter dan zo’n 15 inch.

Bij een 17″-notebook verwacht je een fors, log apparaat. Maar deze Dell 17 7000 (ook bekend als Inspiron 7778) is met een hoogte van 2,4 cm onverwacht plat. De body oogt nog een stuk dunner en is slechts 1,5 cm hoog.

Het notebook heeft ondanks zijn grote scherm toch de uitstraling van een chique ultrabook. Dat komt door het geborstelde metaal en het ontbreken van een optische drive. Er zit een flinke accu in van 55 Wh, waardoor het apparaat het ongeveer elf uur volhoudt. Ondanks dat, valt het qua mobiliteit een beetje tegen. Je kunt de 17″ grote laptop alleen in een grote rugzak of tas kwijt. Hij weegt bijna 3 kilo. Het gewicht en de grootte vallen nog sterker op als je hem met de scharnieren in een tablet verandert.

Bij het afspelen van films kun je de body achter het scherm klappen als een soort standaard. Op bed of op je bureau werkt dat een stuk beter dan onderweg. De hybride is vaak toch echt te groot voor de kleine (klap)tafeltjes in een trein of vliegtuig. Het notebook lijkt in tabletmodus een ideaal interactief speelbord voor het hele gezin. Maar er zijn nog geen bijpassende apps om hem op die manier te gebruiken.

Hallo Windows

Er zijn twee camera’s: een gewone voor videobellen en een IR-camera. Daar kun je makkelijk mee inloggen bij Windows 10 met biometrie (Windows Hello). Dit soort camera’s zie je nog maar erg weinig bij notebooks.

Het verlichte toetsenbord heeft een apart cijferblok met duidelijk kleinere toetsen dan de andere. Het grote touchpad kan gestures met maximaal vier vingers tegelijk herkennen. De powerknop zit aan de rechterkant, zodat je het apparaat ook in de tabletmodus makkelijk aan kunt zetten. Er zijn drie usb-poorten: twee type A-formaat (USB 2.0 en USB 3.0) en een type C USB 3.1. Die laatste kan ook als output voor DisplayPort-signalen dienen of als oplaadaansluiting voor de accu. Met de meegeleverde adapter laad je echter niet op via USB C, maar via een aparte stroomaansluiting.

Bij een idle desktop hoor je de ventilators niet. Bij een aanhoudende belasting van de cpu en gpu produceert hij 2 sone aan lawaai. De GeForce 940MX zorgt wel voor wat gpu-power, maar veeleisende games spelen gaat je niet lukken. De Inspiron 17 7000 is in meerdere configuraties te krijgen. We hebben de versie van 1180 euro met een Core-i7 7500U-cpu, 128 GB SSD en 1 TB HDD getest. Het goedkoopste model kost 1000 euro. Die heeft een Core-i5 7200U-processor, 12 GB geheugen en een harde schijf van 1 TB. De meest uitgebreide variant heeft 16 GB geheugen, een 512 GB grote SSD en eveneens de Core-i7 7500U.

Conclusie

De Dell Inspiron 17 7000 is een mooi, stevig en plat 17″-notebook met een lange accuduur. De scharnieren die 360 graden kunnen draaien en het touchscreen zijn leuke toevoegingen. Windows is helaas nog niet zo ver met apps om dat optimaal te gebruiken. Het apparaat is te groot om onderweg als tablet te gebruiken.

Dell Inspirion 7000 tabel

(Florian Müssig / avs)

Meer over

Notebooks

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er