Redmi Watch 2 Lite review: veel (sport)functies voor weinig

Elwin Hodžić
0

De Redmi Watch 2 Lite van Xiaomi doet een aantal dingen beter dan andere smartwatches en fitnesstrackers. Lees meer hierover in deze Redmi Watch 2 Lite review!

Redmi Watch 2 Lite review

Design – Redmi Watch 2 Lite review

Wat betreft het uiterlijk lijkt de Redmi Watch 2 Lite op de Apple Watch. Het 1,55”-scherm (ca. 39mm) heeft 320×360 pixels. Er zit geen OLED in, maar een goedkoper lcd. De Watch heeft geen Always-On-functie, maar wordt betrouwbaar wakker als je erop kijkt. De helderheid moet je handmatig instellen en is helder genoeg bij zonlicht.


Ontvang informatie en tips over smart- en sportwatches, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:


De sportfuncties

De Redmi Watch 2 Lite is zeer geschikt om te gebruiken voor sportdoeleinden. Hij herkent talloze varianten, waaronder wandelen, rennen, fietsen. Ook is het mogelijk om deze watch te gebruiken voor het zwemmen. De Xiaomi Redmi Watch 2 Lite is tot 50 meter (oftewel 5 bar) waterdicht.

De Redmi Watch 2 Lite koppelen

Je koppelt de Watch met je smartphone via Bluetooth. De bijbehorende app kun je alleen gebruiken met een account. De data kun je automatisch met bijvoorbeeld de app Strava synchroniseren. Het is echter niet mogelijk om naar andere portals te exporteren.

Smartphone functies bedienen

Je kunt een aantal smartphonefuncties bedienen, zoals de mediaweergave, de fotoknop en berichten lezen. Hou er wel rekening mee dat er geen app-store is op deze watch waarmee je apps kan downloaden & installeren. Dit betekent dus dat de mogelijkheden beperkt zijn.

Accu

De Redmi Watch 2 Lite ging ruim een week mee in onze test. Hierbij hebben wij elke dag tijdens het sporten (circa 30 min) de watch gedragen. Wanneer je het horloge niet zou gebruiken voor het sporten, dan zou je de accuduur aanzienlijk kunnen verlengen. Het horloge zou dan 12 á 14 dagen meekunnen op een accu.Wat betreft de accuduur biedt deze watch behoorlijk meer dan je zou verwachten voor de prijs van 70 euro.

Conclusie – Redmi Watch 2 Lite review

Er kan geconcludeerd worden dat de Xiaomi Redmi Watch 2 Lite meer een sportwatch is dan een echte smartwatch waarop bijvoorbeed ook apps op geinstalleerd kunnen worden. Desondanks dat het geen echte smartwatch is, zijn wij wel van mening dat dit horloge behoorlijk wat te bieden heeft voor de prijs van ongeveer 70 euro.

Redmi Watch 2 Lite – review – plus- en minpunten

+ geslaagde fi tnesstracker
+ zeer lange accuduur
beperkte smartwatchfuncties

Redmi Watch 2 Lite specificaties

FabrikantXiaomi, mi.com
VerbindingBluetooth 5.0
sensorshartslagsensor, pulsoxy -meter, versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou
afmetingen (L×B×H) /41,2 × 35,3 × 10,7 mm
gewicht35 g
Shoplink en prijsAmazon, circa 70 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 06, 2022, pagina 24.)

Lees meer over sport- en smartwatches in c't magazine 11/2022

Meer over

Smartwatches

Deel dit artikel

Lees ook

Toshiba MG09 18TB review: lekker vlot met flinke capaciteit

Als je je NAS of server van meer opslag wilt voorzien, is de Toshiba MG09 18 TB wellicht wel wat voor jou. Kom erachter in deze Toshiba MG09 18TB revi...

Sennheiser IE600 review: top geluid met een flink prijskaartje

De IE 600 van Sennheiser laat met zijn secuur vormgegeven in-ears zien wat er op het gebied van geluid mogelijk is. Aan de hand van deze Sennheiser IE...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er