Redmi Watch 2 Lite review: veel (sport)functies voor weinig

Elwin Hodžić
0

De Redmi Watch 2 Lite van Xiaomi doet een aantal dingen beter dan andere smartwatches en fitnesstrackers. Lees meer hierover in deze Redmi Watch 2 Lite review!

Redmi Watch 2 Lite review

Design – Redmi Watch 2 Lite review

Wat betreft het uiterlijk lijkt de Redmi Watch 2 Lite op de Apple Watch. Het 1,55”-scherm (ca. 39mm) heeft 320×360 pixels. Er zit geen OLED in, maar een goedkoper lcd. De Watch heeft geen Always-On-functie, maar wordt betrouwbaar wakker als je erop kijkt. De helderheid moet je handmatig instellen en is helder genoeg bij zonlicht.


Ontvang informatie en tips over smart- en sportwatches, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


De sportfuncties

De Redmi Watch 2 Lite is zeer geschikt om te gebruiken voor sportdoeleinden. Hij herkent talloze varianten, waaronder wandelen, rennen, fietsen. Ook is het mogelijk om deze watch te gebruiken voor het zwemmen. De Xiaomi Redmi Watch 2 Lite is tot 50 meter (oftewel 5 bar) waterdicht.

De Redmi Watch 2 Lite koppelen

Je koppelt de Watch met je smartphone via Bluetooth. De bijbehorende app kun je alleen gebruiken met een account. De data kun je automatisch met bijvoorbeeld de app Strava synchroniseren. Het is echter niet mogelijk om naar andere portals te exporteren.

Smartphone functies bedienen

Je kunt een aantal smartphonefuncties bedienen, zoals de mediaweergave, de fotoknop en berichten lezen. Hou er wel rekening mee dat er geen app-store is op deze watch waarmee je apps kan downloaden & installeren. Dit betekent dus dat de mogelijkheden beperkt zijn.

Accu

De Redmi Watch 2 Lite ging ruim een week mee in onze test. Hierbij hebben wij elke dag tijdens het sporten (circa 30 min) de watch gedragen. Wanneer je het horloge niet zou gebruiken voor het sporten, dan zou je de accuduur aanzienlijk kunnen verlengen. Het horloge zou dan 12 á 14 dagen meekunnen op een accu.Wat betreft de accuduur biedt deze watch behoorlijk meer dan je zou verwachten voor de prijs van 70 euro.

Conclusie – Redmi Watch 2 Lite review

Er kan geconcludeerd worden dat de Xiaomi Redmi Watch 2 Lite meer een sportwatch is dan een echte smartwatch waarop bijvoorbeed ook apps op geinstalleerd kunnen worden. Desondanks dat het geen echte smartwatch is, zijn wij wel van mening dat dit horloge behoorlijk wat te bieden heeft voor de prijs van ongeveer 70 euro.

Redmi Watch 2 Lite – review – plus- en minpunten

+ geslaagde fi tnesstracker
+ zeer lange accuduur
beperkte smartwatchfuncties

Redmi Watch 2 Lite specificaties

FabrikantXiaomi, mi.com
VerbindingBluetooth 5.0
sensorshartslagsensor, pulsoxy -meter, versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou
afmetingen (L×B×H) /41,2 × 35,3 × 10,7 mm
gewicht35 g
Shoplink en prijsAmazon, MediaMarkt circa 80 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 06, 2022, pagina 24.)

Lees meer over sport- en smartwatches in c't 04/2024

Meer over

Smartwatches

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

Zotac ZBox pico PI430AJ review: mini-pc met een bijzondere koeloplossing

De nieuwste mini-pc van Zotac biedt meer prestaties dan voorgaande modellen. Maar in plaats van alleen passieve koeling gebruikt deze ZBox een bijzond...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er