Razer Viper Ultimate: lichtgewicht draadloos gamen

Alieke van Sommeren
0

De Razer Viper Ultimate is bedoeld voor de veeleisende (pro)gamer. Hij is licht, glijdt zeer soepel over je muismat en voelt degelijk en comfortabel aan.

De Viper Ultimate van Razer is dankzij z’n symmetrische ontwerp geschikt voor zowel links- als rechtshandige muizers. Razer heeft er werk van gemaakt om de PTFE-voetjes nog gladder te maken, en samen met het lage gewicht van 74 gram zoeft de muis zeer soepel over je muismat.

De muis oogt clean, met links en rechts 2 zijknoppen en in het midden het scrolwiel met flink profiel voor goede grip. Op de rug van de muis zit een Razer-logo (RGB) en de onderrand van het dock gloeit ook mee in kleur. De kleuren zijn instelbaar via de Synapse 3-software van Razer.

De volledig opgeladen muis gaf na een week met elke dag vele uren fanatiek gamen aan dat het tijd werd op te laden door rood te gaan oplichten.

Razer Viper Ultimate

Je kunt de muis opladen op het dock. Dat heeft bovendien een usb-poort ingebouwd, wat handig is als plek voor de dongle. Op die manier ben je op je pc alleen een usb-poort kwijt voor het dock en geen tweede usb-poort voor de dongle. De muis is ook verkrijgbaar in een versie zonder dock, die enkele tientjes goedkoper is.

De muisknoppen van de Razer zijn opto-mechanisch: het doorbreken van een lichtbundel triggert je muisklik, en niet een metalen contactje. Dit zorgt voor een levensduur van 70 miljoen kliks, en een reactietijd van 0,2 ms.

De sensor (Razer Focus+ Optical) biedt onder andere kalibratie voor verschillende muismat-oppervlakken en een instelbare landing- en lift-off-afstand. De dpi is in te stellen van 100 tot 20.000.

Voor 170 euro krijg je een zeer degelijke en comfortabele muis die alles biedt wat een veeleisende gamer te wensen heeft, plus een handig dock.

SwitchesRazer Optical
SensorRazer Focus+ Optical (max 20.000 dpi)
Connectie2,4GHz-dongle (micro-usb voor laden / dock)
Gewicht74 gram
Prijs€ 170 (met dock), € 140 (zonder dock)

Lees uitgebreide achtergrondartikelen in c't magazine 6/2023

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Nobara Linux review: zeer gebruiksvriendelijke Linux-distributie

In deze review werpen we een blik op een Nobara Linux 37. Deze Linux-distributie is gericht op gamers, content-creators en mensen die nog maar net beg...

Jabra Speak2 55 review: handige conferentiespeaker voor op kantoor

In deze review werpen we een blik op de Jabra Speak2 55. Dit is een handige conferentiespeaker voor op kantoor voor een goede verstaanbaarheid van all...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er