Razer Viper Ultimate: lichtgewicht draadloos gamen

Alieke van Sommeren
0

De Razer Viper Ultimate is bedoeld voor de veeleisende (pro)gamer. Hij is licht, glijdt zeer soepel over je muismat en voelt degelijk en comfortabel aan.

De Viper Ultimate van Razer is dankzij z’n symmetrische ontwerp geschikt voor zowel links- als rechtshandige muizers. Razer heeft er werk van gemaakt om de PTFE-voetjes nog gladder te maken, en samen met het lage gewicht van 74 gram zoeft de muis zeer soepel over je muismat.

De muis oogt clean, met links en rechts 2 zijknoppen en in het midden het scrolwiel met flink profiel voor goede grip. Op de rug van de muis zit een Razer-logo (RGB) en de onderrand van het dock gloeit ook mee in kleur. De kleuren zijn instelbaar via de Synapse 3-software van Razer.

De volledig opgeladen muis gaf na een week met elke dag vele uren fanatiek gamen aan dat het tijd werd op te laden door rood te gaan oplichten.

Razer Viper Ultimate

Je kunt de muis opladen op het dock. Dat heeft bovendien een usb-poort ingebouwd, wat handig is als plek voor de dongle. Op die manier ben je op je pc alleen een usb-poort kwijt voor het dock en geen tweede usb-poort voor de dongle. De muis is ook verkrijgbaar in een versie zonder dock, die enkele tientjes goedkoper is.

De muisknoppen van de Razer zijn opto-mechanisch: het doorbreken van een lichtbundel triggert je muisklik, en niet een metalen contactje. Dit zorgt voor een levensduur van 70 miljoen kliks, en een reactietijd van 0,2 ms.

De sensor (Razer Focus+ Optical) biedt onder andere kalibratie voor verschillende muismat-oppervlakken en een instelbare landing- en lift-off-afstand. De dpi is in te stellen van 100 tot 20.000.

Voor 170 euro krijg je een zeer degelijke en comfortabele muis die alles biedt wat een veeleisende gamer te wensen heeft, plus een handig dock.

SwitchesRazer Optical
SensorRazer Focus+ Optical (max 20.000 dpi)
Connectie2,4GHz-dongle (micro-usb voor laden / dock)
Gewicht74 gram
Prijs€ 170 (met dock), € 140 (zonder dock)

Lees uitgebreide achtergrondartikelen in c't magazine 10/2022

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Gnome 42 review: donkere modus en een nieuwe screenshottool

Versie 42 van Gnome biedt een systeembrede donkere modus, gestroomlijnde apps en een nieuwe screenshottool. De grafische bibliotheken GTK4 en libadwai...

Bitburner review: spelenderwijs JavaScript-vaardigheden leren

In deze Bitburner review werpen wij een blik op een dystopische hackerspel waarbij je in de huid van een hacker kruipt om virtuele netwerken en bedrij...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er