Razer Orochi V2 compacte draadloze gamingmuis

Alieke van Sommeren
0

De Razer Orochi V2 is een compacte gamingmuis die op twee manieren draadloos is te gebruiken. Hij oogt ingetogen en heeft een comfortabele vorm.

De Orochi V2 van Razer is een tweevoudig draadloze gamingmuis met een zeer compact formaat, waardoor hij erg geschikt is voor mensen met kleine(re) handen of die een fingertipgrip of clawgrip gebruiken en als muis voor onderweg.

Het design is ingetogen, zonder agressieve lijnen. De muisknopppen lopen wat scherper naar beneden af wat natuurlijker aanvoelt voor je vingers. Ook je duim rust comfortabel op zijn stek, dankzij een kleine uitsparing.

De coating van de Orochi V2 heeft een beetje textuur voor grip. Zwart en wit zijn de standaard kleuren om uit te kiezen, maar via Razer is er uit een zeer groot aanbod shells een selectie te maken, of je kunt er zelf eentje ontwerpen.

Razer Orochi V2 gamingmuis compact draadloos wireless bluetooth

De muisknoppen hebben een degelijke klik en de mechanische switches moeten 60 miljoen kliks meegaan. Het scrolwiel heeft een flinke dosis grip (rijen nopjes) en voor het scrolwiel zit een knopje voor het wisselen van de dpi. Met de schakelaar onderop de muis wissel je tussen bluetooth, uitschakelen en 2,4GHz-wireless.

Onderop vind je ook de forse glijpads van teflon, waarmee de muis licht over je muismat zoeft. Wat ontbreekt, tot groot genoegen van een deel van de gamers, is RGB-verlichting. Dit heeft als voordeel dat de muis het een stuk langer kan uitzingen.

De software van Razer biedt alles wat je nodig hebt, van profielen aanmaken tot het aantal stappen / hoogte van de dpi, pollingrate, kalibratie in combinatie met je muismat en de energieinstellingen (powersaving, low power).

Razer Synapse dpi instellingen

De Synapse-software van Razer laat je o.a. profielen aanmaken en het aantal dpi-stappen met bijbehorende dpi-waarden instellen.

De Orochi kan zijn werk doen op een AAA- of AA-batterij en het maximaal 950 uur uithouden via bluetooth, en 425 uur via de dongle. Dit is wel gerekend met een krachtige AA lithium-batterij (netjes meegeleverd, net als een AAA-versie).

Met de keuze voor AA of AAA bepaal je ook het gewicht van de muis , maar extreem veel verschilt het niet. De muis weegt zonder batterijen 60 gram, waar ongeveer zo’n 13 gram bijkomt als je een AA-batterij gebruikt.

De batterijen plaats je dwars in de behuizing, wat zorgt voor een betere gewichtsverdeling. Naast de batterijvakken zit een handig opbergvak voor de draadloze dongle.

De dongle is gelabeld, wat handig is als je meerdere apparaten van Razer gebruikt, alhoewel je meerdere apparaten (vooralsnog een beperkte selectie) met een enkele dongle kunt gebruiken.

Pluspunten

– zeer lange accuduur
– comfortabele vorm
– tweevoudig draadloos

Minpunten

– geen

Razer Orochi V2
connectiviteitbluetooth, 2,4GHz-wireless
sensor, dpioptisch, 18.000
gewicht60 gram zonder batterijen (gewicht afhankelijk van soort batterij)
afmetingen108 × 60 × 38 mm
accuduurmax 950 uur (bluetooth), of 425 uur (dongle)
prijs€ 80

 

Meer hardware-reviews in c't 07/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Asus ROG Delta S gamingheadset

De ROG Delta S is het topmodel in de Delta lijn van gaming headsets en gemaakt voor games, maar je kunt ook naar muziek luisteren of ermee videobellen...

Een goed toetsenbord kiezen: gaming, mechanisch, ergonomisch

Zoek je een goed toetsenbord voor veel typen, gamen of gericht op ergonomie? We hebben een aantal toetsenborden uit het hogere prijssegment vergeleken...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er