Philips 45B1U6900CH review: ultrawide monitor voor de zakelijke markt

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Philips 45B1U6900CH. Ultrawide monitoren worden doorgaans vaak geassocieerd met gaming, maar deze ‘curved business monitor’ is specifiek ontworpen voor kantoorgebruik.

  Philips 45B1U6900CH review

  Schermkenmerken

  De 45B1U6900CH heeft een opvallende beeldverhouding van 32:9 en een duidelijk zichtbare (1500R) kromming. De 5120 × 1440 resolutie zorgt voor een scherp beeld, maar er zijn uniformiteitsproblemen met zichtbare afwijkingen bij de zijranden.

  Beeldkwaliteit

  Het VA-panel biedt een maximale helderheid van 450 cd/m2, wat voldoende is voor de HDR-modus van Windows. Echter, in deze modus vertoont het beeld een blauwzweem.

  Ergonomie

  Het ultrabrede scherm is op de voet 150 mm in hoogte verstelbaar, 45º links/rechts draaibaar en kan iets achter-/voorover gekanteld worden (-5/15º) voor een ergonomisch verantwoorde opstelling. Ondanks de handige verstelmogelijkheden wiebelt de monitor wel op de voet.

  Bediening en menu

  Zes drukknoppen rechtsonder in de rand maken de bediening van het overzichtelijke menu mogelijk. Deze knoppen zijn goed op de tast te vinden, maar het wiebelen van de monitor kan een nadeel zijn.


  Meer reviews van monitoren lezen?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Connectiviteit

  De monitor is rijkelijk voorzien van aansluitingen, waarbij de USB-C-poort, twee USB-A-poorten en de headset-aansluiting handig aan de linkerzijde zijn geplaatst.

  Een uitschuifbare haak links maakt het ophangen van een headset mogelijk. Daarnaast beschikt de monitor over een gigabit-netwerkaansluiting en een uitschuifbare webcam.

  Ruimte en functionaliteit

  Op het bureau neemt de monitor meer ruimte in beslag dan twee gangbare (16:9) 24-inch monitoren. Het biedt echter aanzienlijk meer schermoppervlak en is uitgerust met een ingebouwde uitschuifbare webcam, usb-hub, netwerkpoort en oplader (tot 100W PD).

  Hierdoor kan het dienen als een alles-in-één USB-C dockingstation voor een laptop. De toevoeging van Picture-in-picture en KVM-functionaliteit maken de monitor compleet.

  Conclusie Philips 45B1U6900CH review

  Al met al biedt de Philips 45B1U6900CH een indrukwekkende kijkervaring met zijn ultrabrede 32:9 beeldverhouding en scherpe 5120 × 1440 resolutie.

  Ondanks enkele uniformiteitsproblemen en een neiging tot wiebelen, overtuigt de monitor met zijn uitgebreide connectiviteit, ergonomische mogelijkheden en handige ingebouwde functies zoals een uitschuifbare webcam en USB-C dockingstation.

  Voor wie bereid is te investeren in ruimte en functionaliteit, levert deze monitor een complete oplossing voor een geavanceerde (thuis)werkplek.

  Philips 45B1U6900CH review: plus- en minpunten

  +Veel aansluitingen
  +Praktische features
  Wiebelig

  Philips 45B1U6900CH specificaties

  FabrikantSamsung
  Display

  44,5 inch VA-panel, 5120 × 1440, 75 Hz

  Aansluitingen

  2 × HDMI 2,0, DisplayPort 1.4, 3 × USB-C (2 × DP-Alt/PD), 4 × USB-A, audio, LAN

  Extra’s

  2 x 5W speaker, 5MP-webcam met Windows Hello

  Afmetingen (incl voet)

  1085 × 515 × 238 mm

  Gewicht (incl voet)

  12,96 kg

  Shoplink en prijsMegekko, circa 929 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er