Opslag+

Noud van Kruysbergen
0

icydock03

De dual bay MB662U3-2S R1 van Icydock heeft vier RAID-modi, maar omdat knopjes makkelijk toegankelijk zijn kun je hem beter goed opbergen.

Het geteste model is in tegenstelling tot het model zonder R1 als achtervoegsel voorzien van UASP-ondersteuning. Bij Windows (vanaf 8) is dat te zien in het Apparaatbeheer bij de ‘Opslagcontrollers’.

De klepjes aan de voorkant gaan open als je met een nagel het knopje erboven indrukt. Aan de hand van de (knipperende) led aan de voorkant kun je zien of de 3,5”-SATAschijven herkend worden, in orde zijn en of benaderd worden. Je kunt de led ook uitzetten. Tijdens gebruik moet de handmatig instelbare ventilator van 40 mm voorkomen dat het systeem te heet wordt. Op de hoogste stand was hij permanent hoorbaar.

Met een schuifknopje aan de achterkant kun je een van de vier RAID-modi instellen.

Nadat je de bay gereset hebt, wordt het systeem vrij snel opnieuw geconfigureerd. Aangezien de data op de schijven dan gewist worden en ook iemand met kwade bedoelingen vrij makkelijk bij dat knopje kan komen, is een back-up zeer aan te raden.

De tool RAID Manager laat de belangrijkste schijfinformatie zien, de status van de betreffende RAID en de capaciteit. Daarnaast is er een eventlog. De software is beschikbaar voor Windows en Mac OS, al moesten we bij die laatste wel eerst de beveiligingsinstellingen aanpassen.

Er zijn NAS-systemen die goedkoper zijn en door de netwerkfunctionaliteit onder meer ook een gebruikersbeheer, FTP- of webserver hebben. Hoef je dat niet en gaat het je alleen om geavanceerde extra opslag, dan is de MB662U3-2S R1 te overwegen. Als beveiliging tegen diefstal zit er wel een uitsparing voor een Kensington-slot op, maar de schijven zelf zijn eenvoudig te verwijderen en te formatteren – wat voor zakelijk gebruik minder handig is.

icydock03a

Deel dit artikel

Lees ook

WD Black SN770 review: nog sneller dankzij PCIe 4.0

Western Digital gebruikt nu PCIe 4.0 voor zijn WD_Black. Daarmee heeft WD de ssd iets sneller gemaakt, wat onze metingen ook bevestigen.

Bewaak je huis tijdens de vakantie met de Foscam SD4

De Foscam SD4 is een robuuste outdoor beveiligingscamera waarmee je in de gaten kunt houden wie er aan de deur komt – ook als je tijdens de vakantie n...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
trackback
Lichtgevende opslagkooi - c't Magazine voor computertechniek

[…] met meerdere schijven werkt. Indien dat aantal beperkt blijft tot één of twee, kun je ook de MB662U3-2S R1 overwegen. Daar bespaar je in elk geval geld en ruimte op je bureau […]