Netgear Orbi RBK763S review: een naadloze wifi-ervaring

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  De Orbi-meshset van Netgear garandeert een naadloze wifi-ervaring in jouw hele huis. Dankzij de afzonderlijke 5GHz-backhaul blijven de clients gespaard van de meshverbinding, wat voor hoge snelheden zorgt. Lees meer over de Netgear Orbi RBK763S in deze review.

  Netgear Orbi RBK763S review

  Installeren met Orbi-app

  Om een mesh-wifinetwerk met de Netgear Orbi-set met router en twee satellieten te installeren, heb je de Orbi-app nodig. Het proces duurt ongeveer een half uur, inclusief updates. De satellieten zijn later te synchroniseren met de Sync-knoppen achterop.


  Standaard WPA2-Personal en WPA3-Personal

  De standaardbeveiliging is WPA2-Personal, maar WPA3-Personal is ook beschikbaar. Helaas is een gemengde WPA2/WPA3-modus niet mogelijk, maar misschien komt daar in de toekomst een firmware-update voor. Het is ook niet mogelijk om afzonderlijke SSID’s voor 2,4 en 5 GHz in te stellen.

  Anywhere Access

  De optie Anywhere Access staat standaard aan in de app, zodat je altijd en overal via de cloud toegang hebt tot je Orbi-set. Meer instellingen en informatie vind je in de webinterface, zoals het vrijgeven van poorten, instellen van Netgear- of NoIP-DDNS, OpenVPN configureren, VLAN-instellingen en een gastnetwerk. IPv6 kan ook worden geactiveerd en de Orbi-set kan worden ingesteld als accesspoints als je je eigen router wilt blijven gebruiken.

  Snelheid en prestaties

  De modules zijn groot (21 x 17 x 5,5 cm) en hebben zes MU-MIMO-antennes. Het 5GHz-netwerk is gereserveerd voor de backhaulverbinding tussen basisstation en satellieten, maar je kunt ze ook bekabeld met elkaar verbinden. Op korte afstand haalden we bijna de volledige gigabitsnelheid (1002 Mbit/s) en op grotere afstand was dat nog steeds rond de 940 tot 970 Mbit/s. Bij een draadloos verbonden satelliet haalden we nog steeds waarden tussen de 270 en 800 Mbit/s. De 5GHz-backhaul doet dus goed zijn werk.

  Ringleds en Netgear Armor

  De ringleds op de modules geven verschillende kleuren en betekenissen aan. Als alles goed werkt, zijn de leds uit. Bij aankoop krijg je een jaar lang Netgear Armor gratis. Hiermee kun je al je apparaten beschermen tegen virussen en IoT-apparaten beschermen tegen onbeveiligde toegang van buitenaf. Let op dat Armor €100 per jaar kost en je hebt er weinig aan als je de Orbi-set als accesspoints gebruikt.

  Conclusie Netgear Orbi RBK763S review

  Het installeren en configureren van de Netgear Orbi-set kost wat tijd, maar daarna heb je wel een snel en betrouwbaar Wi-Fi 6-netwerk in huis (en daarbuiten).


  Netgear Orbi RBK763S review – plus- en minpunten

  + Uitstekende wifisnelheden met snelle backhaul
  Geen WPA2/WPA3-modus
  Geen afzonderlijke 2,4/5GHz-SSID’s

  Netgear Orbi RBK763S specificaties

  FabrikantMicrosoft

  wifi-technologie

  802.11ax, 2,4 / 5 / 5 GHz, WPA2-, WPA/WPA2-, WPA3-Personal

  hardware

  1GHz-dualcore, 1 GB RAM, 4 GB eMMC-NAND-flash, 6 antennes

  aansluitingen

  router: 1 × gigabit-WAN, 3 × gigabit-LAN

  satelliet: 2 × gigabit-LAN

  Afmetingen21,1 × 16,5 × 6,5 cm
  Gewicht0,75 kg elk
  Shoplink en prijsBol.com, circa 599 euro voor 3-pack

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

   

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  MSI Suprim Liquid X RTX 4090 review: prijzig maar wel heel koel & stil

  In deze review werpen we een blik op de Suprim Liquid X RTX 4090 van MSI. Dit is het beste model van het merk en is tegelijkertijd ook de meest compac...

  Asus ROG Delta S gamingheadset

  De ROG Delta S is het topmodel in de Delta lijn van gaming headsets en gemaakt voor games, maar je kunt ook naar muziek luisteren of ermee videobellen...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er