Logitech Zone Vibe 100 review: zeer lichte headset met fijne bediening

Alieke van Sommeren
1

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Logitech Zone Vibe 100. Dit is een lichte over-ear draadloze headset die zowel perfect is voor (thuis)werkend videobellen, als (film)muziek luisteren.

  Logitech Zone Vibe 100 review

  Wat krijg je bij de Logitech Zone Vibe 100?

  Bij het uitpakken van de Zone Vibe 100 valt meteen op dat de draadloze headset zeer licht is. Men vraagt zich bijna af of er wel een accu in zit. Naast de headset en de laadkabel zit er nog een draagtasje in de verpakking opgeborgen.

  Comfort en design

  De oorkussens drukken niet zomaar plat, doordat er een beetje weerstand in zit vanwege het traagschuim. Dit zorgt voor extra comfort. De hoofdband is van zachte, ademende gebreide stof en heeft geen padding nodig. Men voelt de headset vrijwel niet op het hoofd zitten, zelfs na vele uren dragen kregen wij geen zere oren of gevoelig schedeldak.

  De binnenkant van de hoofdband heeft een duidelijke optische indicatie voor links en rechts, aangevuld door braille-nopjes. De dunne microfoon-arm voor de ruisonderdrukkende microfoon zit strak opgeborgen in de linkerschelp, en inklappen mute de microfoon automatisch. Een vriendelijke damesstem wijst je standaard op de mute aan of uit.

  Bediening en connectiviteit

  Op de linkerschelp zitten de powerknop, USB-C poort voor het laden met daarnaast een witte statusled, en de call-knop en volume +/-. De rechterschelp bevat de play/pauze-knop. De knoppen geven duidelijke feedback en steken net genoeg uit om ze goed aan te voelen voor de bediening.

  De headset is met twee apparaten tegelijk te verbinden en heeft een accuduur van 18 uur voor praten en 20 uur voor luisteren. Met slechts 5 minuten laden heeft men weer een uur luisterplezier. De headset is verkrijgbaar in grafiet, wit en roze.

  Geluid en Logi Tune-software

  Hoewel de headset geen noisecancelling-variant is, heeft het wel een beetje passieve noisecancelling vanwege het over-ear zijn. Het geluid van de 40mm-drivers is evenwichtig en fijn voor zowel videobellen waar stemgeluid belangrijk is, als het luisteren van muziek of de audio van een film of serie.

  Voor finetuning aan het geluid kan men de Logi Tune-software gebruiken met een aantal presets of eigen instellingen. Men kan hiermee ook de sidetone aanpassen, of instellen of het muten van de microfoon automatisch moet gebeuren bij opklappen en of men voiceprompts wilt. Het is ook mogelijk om in te stellen of de headset in slaapstand voor accubesparing mag springen en of men voiceprompts wilt. Met de ruisonderdrukkende microfoon ben je prima verstaanbaar ondanks matig achtergrondgeluid.

  Conclusie Logitech Zone Vibe 100 review

  Al met al kunnen we naar aanleiding van onze review constateren dat de Zone Vibe 100 een lichte en comfortabele headset is. De headset is bovendien naar onze mening een echte allrounder. die perfect is voor zowel (thuis)werken als voor ontspanning.

  Logitech Zone Vibe 100 review – plus- en minpunten

  + Zeer licht
  + Gebalanceerd geluid (instelbaar)
  +Fijne bediening

  Logitech Zone Vibe 100 specificaties

  FabrikantLogitech, logitech.com

  drivergrootte

  40mm

  accuduur

  20 uur (luisteren), 18 uur (gesprekken)

  afmetingen

  18,3 × 17 × 7,3 cm

  gewicht

  185 gram

  connectiviteit / bereik

  bluetooth 5.2 (2 apparaten) / tot 30 meter

  Shoplink en prijsAmazon, Paradigit, circa 95 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Lees meer over mini-pc's in c't 06/2024

  Meer over

  headset

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Asrock NUC Box-1260P review: barebone voor de industriële markt

  In deze review werpen we een blik op de Asrock Industrial NUC Box-1260P. Dit is een mini-pc-barebone met een hybride Alder Lake-cpu. Hij is krachtig, ...

  NUC 12 extreme review – Intels mini-pc barebone voor gamers

  Deze mini-pc biedt veel power en ruimte voor een gpu. Maar met beperkingen, zoals je leest in deze Intel NUC 12 Extreme review.

  1 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  nieuwsteoudste
  Laat het mij weten wanneer er
  C Smetsers
  Lezer
  C Smetsers

  Super, die headset !
  Te duur voor mij, moet op de kleintjes letter,
  maar als ik hem win, is het voor mij tekens ‘n feest om hem op te zetten !
  Succes met de loting,
  gelukkig past hij wel in jullie berating !