Linux Porteus Kiosk

Daniel Dupré
0

De Linux OS Porteus Kiosk maakt van pc’s een displayboard of kiosksysteem, waar gebruikers hooguit de browser kunnen starten.

De speciale Linux-distributie Porteus ­Kiosk start een fullscreen Firefox- of Chrome-­browser. Gebruikers hebben geen toegang tot het besturingssysteem. Een screensaver toont een diashow, speelt video af of toont een website, wat Porteus Kiosk ook geschikt maakt als reclame- of informatiebord. Via een grafische wizard richt je het systeem makkelijk in. Kennis van Linux is niet nodig.

porteus kiosk

De distributie perkt de browsers standaard in. De wachtwoorden worden niet opgeslagen en het hoofdmenu blijft verborgen. Je kunt het ook zo instellen dat er maar één specifieke website bekeken kan worden.

De distributie Porteus ­Kiosk Thin Client geeft gebruikers toegang tot de remote-­desktopclient Remmina. De Citrix Receiver kan op alle edities worden geïnstalleerd. Daar­naast voert hij regelmatig voorgedefinieerde taken uit en wordt hij op ingestelde tijdstippen wakker.

De software kan bij het starten alle instellingen van een server halen. Toegang op afstand is mogelijk via SSH of VNC. Porteus Kiosk is gratis te gebruiken, maar wordt alleen automatisch geüpdatet wanneer je een betaald supportcontract afsluit.


Meer willen weten over Linux? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Pluspunten

eenvoudige kiosk-oplossing
geen Linux-kennis vereist

Minpunten

updates en server tegen betaling

Porteus Kiosk
ontwikkelaarPorteus Solutions
systeemeisen64-bit x86-systeem
shop en prijsporteus-kiosk.org – gratis

 

Ontvang alle informatie over Linux. c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Linux op je iPhone met iSH Shell

De gratis app iSH Shell breidt de functionaliteit van de iPhones en iPads van Apple uit met een geëmuleerde Linux-omgeving. Dat is vooral nuttig voor ...

Grote bestanden met Linux-tools opsporen

Is je harde schijf weer vol en geen idee hoe dat komt? Linux-tools als Filelight of Boabab helpen om oude ISO-images, gedownloade games, films en ande...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er