Lenovo Yoga Smart Tab Android-tablet met eigen smoel

Marco den Teuling
0

De Smart Tab is een tablet met een afwijkend design. Dankzij Google Assistent ‘ambient mode’ kan hij ook als smart display dienen.

Wat direct aan de Smart Tab opvalt, is de dikke ‘buis’ onderaan waarin aan weerszijden de JBL luidsprekers zitten. Het geluid is daadwerkelijk beter dan van de meeste tablets en kan flink hard. De verdikking is ook handig vastpakken in portretmodus, maar de volume en stand-byknop zitten dan onderaan als je dat met links doet.

De onderste knop voor stand-by vonden we niet intuïtief in landschaps­modus. Erg handig is wel de uitklapbare standaard waarmee je de tablet rechtop zet of ophangt. Bij het uitklappen van de standaard kun je automatisch de ‘ambient modus’ van Google Assistent laten starten. Die toont (met wat instelwerk) allerlei informatie op het scherm en de tablet fungeert dan als een smart display dat met drie ingebouwde microfoons reageert op stemcommando’s. Dat werkt tot op zekere hoogte, maar een echt smart display werkt beter.

Lenovo Yoga Smart Tab

Als tablet behoort de Smart Tab tot de midden­klasse en voldoet hij prima voor media en casual-games, maar niet voor zwaardere games. De accuduur is redelijk, het IPS-scherm oogt binnen prima en voldoet voor buiten in de schaduw. De opslagruimte is met 64 GB behoorlijk en kan via ­microSD worden uitgebreid.

Al met al een interessante Android-tablet met een handige vorm voor mediaconsumptie, maar het smart-gedeelte vraagt (van Google) nog wat werk.

Lenovo Yoga Smart Tab
display10,1 inch, 1920 × 1080
CPU, flashopslagSnapdragon 439, 4 GB RAM / 64 GB eMMC
aansluitingenUSB-C, microSD, audio
prijs€ 270

Meer computer tips in c't

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Powerbanks voor smartphones, tablets en notebooks

Met externe accu's, zogeheten powerbanks, kun je telefoons en andere mobiele apparaten via de usb-poort opladen. Modellen met een hogere accucapacitei...

Microsoft Surface aanbieding – tot 30% korting op laptops en tablets

Tot 29 maart profiteer je van een Microsoft Surface aanbieding met tot 30% korting op Microsoft Surface laptops en tablets. Een mooi moment om die oud...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er