Kaspersky security cloud – bescherming tegen virus en hacker – review

Alieke van Sommeren
0

Kaspersky Security Cloud biedt een totaalpakket aan bescherming voor de desktop en mobiele apparaten om virus en hacker buiten de deur te houden en systeemprestaties te monitoren. En je wordt pro-actief geïnformeerd als er aanwijzingen zijn dat iemand met je inlogdata aan de haal is gegaan.


Kaspersky bescherming virus hacker


Keuze in opties voor bescherming Kaspersky tegen virus en hacker

Kaspersky Security Cloud is een totaalpakket om je desktop(s) en mobiele apparaten te beveiligen. Tijdens het installeren (Nederlands is beschikbaar) word je al gevraagd om bepaalde functies aan te zetten.

Na het aanmaken van een account verschijnt het Security Cloud-overzichtsscherm met toegang tot de belangrijkste functies (scannen, updaten, privacybescherming e.d.) en toegang tot de overige extra tools.

Inloggen Kaspersky voor security tegen virus en hacker

Door in te loggen op my.kaspersky.com krijg je ook een overzicht van je beschermde apparaten en verschijnen de relevante downloadlinks als je een apparaat wilt toevoegen.

Tijdens het internetten kun je jezelf afschermen door middel van Kaspersky’s VPN, voorkomen dat je surfgedrag wordt bijgehouden en dat er ongewild toegang tot je webcam wordt verkregen.


Ontvang gratis tips en info over het veilig houden van je pc en netwerk, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Kaspersky security met info over datalek

Je wordt ook pro-actief geïnformeerd als je gegevens in een datalek opduiken of de bezochte site al vaker doelwit is geweest van een aanval (op gebruikersdata).

De wachtwoordkluis slaat je wachtwoorden versleuteld op en maakt ze tussen al je apparaten beschikbaar. De gegevens­bescherming richt zich op fysieke data op je pc zoals back-ups en encryptie, maar ook een onscreen toetsenbord tegen keylogging. De beschikbare opties binnen Security Cloud zijn erg uitgebreid, maar ze blijven wel overzichtelijk.

De rapportages zijn zeer overzichtelijk per soort onderverdeeld, en de instellingen in de app zijn uitgebreid: het is geen kwestie van alles of niets, en je kunt zelf ook uitzonderingen toevoegen. De instellingen van Kaspersky Cloud zelf zijn ook te beheren (importeren, exporteren).

De versie voor individuele gebruikers verschilt met de familieversie in het aantal apparaten dat je kunt beschermen. De familie­versie bevat ouderlijk toezicht.


Kaspersky geen resourcevreter

Omdat een groot deel van de functionaliteit in de cloud geregeld wordt, blijft je systeembelasting laag. We merkten tijdens het gebruik van de softwarecollectie, waarbij we vrijwel alles aan optionele opties ingeschakeld hadden, geen negatieve impact op de performance van ons testsysteem.


Conclusie Kaspersky Security Cloud tegen virus & hacker

De Security Cloud biedt een zeer uitgebreid arsenaal aan veiligheidsopties en moni­toring, van een netwerkmonitor tot Veilig Bankieren via beschermde browservensters, en back-ups van belangrijke bestanden en een bestandsversnipperaar voor als je veilig van bestanden af wilt. Je bent in één klap beschermd tegen veel digitale ellende en alles is overzichtelijk te beheren.


Pluspunten

+ complete digitale beveiligingskit
+ lage systeembelasting
+ desktops en mobiele apparaten


Vormt Kaspersky een gevaar?

Sinds de Russische inval in de Oekraïne wordt de invloed van en afhankelijkheid van Rusland op allerlei gebieden onder de loep genomen. De maatregelen worden besproken in Russische beveiligingssoftware Kaspersky verboden – ook bij bedrijven


Kaspersky Security Cloud

geïntegreerde toolsantivirus, anti-ransomware, mobiele beveiliging, wachtwoordbeheer, VPN,
ouderlijk toezicht (bij family-abonnement)
kaspersky.comvanaf € 70

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel van Alieke van Sommeren in c’t 4, 2022, p. 24)


 

Lees meer over beveiliging in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows beveiligen met de standaardtools van Windows

Alles wat je voor Windows beveiligen nodig hebt, heeft Windows 10 ondertussen zelf al. Ontdek hoe je het gebruikt en de bescherming nog beter maakt.

Met deze hacking tools het netwerk beveiligen en problemen oplossen

Je eigen computer aanvallen met hacking tools, je netwerk beveiligen en problemen zelf oplossen. We geven je een aantal tools waarmee je zelf veel kun...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er