Jabra Speak2 55 review: handige conferentiespeaker voor op kantoor

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Jabra Speak2 55. Dit is een handige conferentiespeaker voor op kantoor voor een goede verstaanbaarheid van alle partijen.

  Jabra Speak2 55 review

  Meer vergaderingen tussen kantoor en thuiswerkers

  Het toenemende aantal vergaderingen tussen deelnemers op kantoor en thuiswerkers vraagt om een handige audiovoorziening waarmee iedereen tegelijk kan spreken en luisteren voor een natuurlijker gesprek. Jabra heeft dit voor ogen met de Speak2-range.

  Eenvoudig aansluiten en installeren

  Je koppelt de Speak2 via de vaste gecombineerde USB-A/C-kabel aan je laptop of pc, waarna hij direct wordt herkend en geïnstalleerd.

  De knoppen op de rand zijn intuïtief en bieden functies voor volume, bluetoothverbinding, muten en het starten of afsluiten van een Teams-gesprek. Met de Teams-knop haal je de Teams-interface naar voren. Met de aan-uitknop schakel je de Speak2 volledig uit, terwijl het opladen doorgaat.

  Handige statusindicatoren

  De gekleurde rand geeft de status aan, bijvoorbeeld wit voor het volume, groen voor het accuniveau en rood voor mute. Met de Jabra Direct-software kun je de Speak2 updaten en een andere systeemnaam geven.

  Helder geluid en draagbaarheid

  Met zijn 4 microfoons zorgt de Speak2 55 voor een helder geluid zonder vervorming, dankzij geluidsonderdrukking en stemnormalisatie. De 50mm-luidspreker heeft iets minder laag-mid, maar is uitstekend geschikt voor stemgeluid, vooral op hogere volumes.

  Dankzij de IP64-classificatie en een accuduur van maximaal 12 uur kun je de Speak2 ook buitenshuis gebruiken, met het meegeleverde etui.

  Conclusie Jabra Speak2 55 review

  Al met al is de Jabra Speak2 is een betrouwbare en veelzijdige keuze voor effectieve communicatie, zowel op kantoor als op afstand. Wel zul je circa 135 euro moeten over hebben voor deze handige conferentiespeaker van Jabra.

  Jabra Speak2 55 review - plus- en minpunten

  + Verstaanbaarheid
  + Handzaam
  Vaste usb-kabel

  Jabra Speak2 55 specificaties

  FabrikantJabra
  Microfoon4×, 150-7000 Hz, geluidsonderdrukking, stemnormalisatie

  Luidspreker

  50mm, 85dBspl, 150-7000 Hz

  Accu

  2 × 900mA, tot 12 uur, 5 uur opladen

  Afmetingen

  12,0 cm doorsnee × 3,3 cm

  Gewicht

  280 gram

  Shoplink en prijsAmazon, circa 135 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  ASUSlaptop

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er