iStorage datAshur Pro usb-stick met hardware-encryptie

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  De datAshur Pro is een robuuste usbstick met hardware-encryptie. Net als andere producten van de fabrikant (un)lock je hem via een keypad.

  De encryptie van de stick is net als bij de andere producten van het merk (zie de review van de diskAshur2 ssd) onafhankelijk van het besturingssysteem en het apparaat waarop je hem aansluit.

  Rugged behuizing

  Hij is bestand tegen een stootje met zijn aluminium omhulsel dat de stick netjes afsluit met een o-ring. Aan het eind van de stick zit een metaaldraad met schroefsluiting om de usb-stick aan je sleutelbos vast te maken.

  Dit aanhangsel is ook handig om het omhulsel van de stick te halen, want enige kracht bij het verwijderen daarvan (vanwege de goede ‘seal’) is wel nodig.

  De stick heeft een IP57-rating en kan 30 minuten 1 meter onder water gehouden worden. Een hap stof is ook geen probleem.

  Opladen en instellen

  Om te zorgen dat je de pincode kunt invoeren voordat je de stick in een usb-poort steekt, heeft hij een ingebouwde lithiumpolymeeraccu. Zodra je de stick in gebruik wilt nemen is het verstandig hem dus eerst 30-60 minuten in een usb-poort te laten opladen.

  Als admin is het makkelijk via userpincodes toegang te regelen. Dit is handig om bijvoorbeeld alleen leesrechten aan een gebruiker toe te kennen, zodat informatie niet per abuis wordt gewist.

  Zodra de stick uit de poort wordt gehaald of de usb-poort spanningsloos wordt, wordt de toegang vergrendeld. Bij te veel mislukte pinpogingen wordt alle data van de stick gewist. De stick is te krijgen in opslagcapaciteiten van 4 tot 64 GB.

  iStorage datAshur Pro 64GB

  Usb-stick met hardware-encryptie
  FabrikantiStorage
  Certificeringen / encryptieFIPS 140-2 Level3, NLNCSA, FIPS PUB 197, Nato Restricted / XTS-AES 256-bit hardware-encryptie
  Overige bijzonderhedenIP57-rating, ingebouwde 3,7V
  lithium-polymeeraccu
  Prijs€ 170

  Meer over

  HardwareUSB

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Bestanden in Dropbox versleutelen met Bitlocker

  Clouddiensten als Dropbox en OneDrive zijn perfect om bestanden tussen meerdere computers te synchroniseren. Maar niet iedereen vindt het een fijn ide...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er