iStorage diskAshur2 ssd: externe ssd met hardwarematige encryptie

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

De diskAshurvan iStorage is een stevige externe ssd met hardwarematige encryptie. Je hebt geen software nodig, je gebruikt een keypad.

De externe ssd voelt zeer rugged aan, met een grippy rubber coating aan de boven- en onderkant en een stevige kunststof rand. De USB 3.1- kabel en kensington-lock slot zitten in de zijkant van de behuizing verwerkt. De toetsen op het keypad voelen stevig aan en geven duidelijk voelbare feedback.

Externe ssd in gebruik nemen

De disk bevat drie indicatorleds: stand-by/locked, user mode/ unlocked en admin mode. In de handleiding vind je de standaard admin-pincode met uiteraard het dringende advies om zelf direct een eigen admin-pin in te stellen. Naast de admin-pin is er de optie voor een user pin.

De disk wordt geleverd in NTFS-geformatteerde staat. Na het invoeren van de pincode en drukken op de unlock-toets voert de ssd altijd een snelle zelfcheck uit. De disk beveilig je met een pincode van 7 tot 15 tekens. Je mag geen opvolgende tekens of een reeks gelijke tekens gebruiken. Met de Shift-toets regel je een extra set tekens naast de cijfers.

De ssd gaat na een vast aantal foutieve pinpogingen over op het verwijderen van de encryptiekey en lockt zichzelf, de data is dan niet meer te achterhalen.

Snelheid en verkrijgbaarheid

De ssd biedt USB 3.1, maar in de praktijk zul je hem vrijwel altijd op een front-aansluiting van een pc aansluiten, en deze zijn meestal USB 3.0. Een speedtest aan een USB 3.0-poort leverde 335 MB/s bij lezen en 327 MB/s bij schrijven op. De geteste versie was 512 GB groot, maar de ssd is in meerdere formaten en kleuren te krijgen, variërend van 128 GB tot 4 TB.

Op dit moment is de ssd niet meer goed via Nederlandse (web)shops verkrijgbaar, maar wel via de eigen shop van de fabrikant en in grotere formaten via Amazon.

iStorage diskAshur2 ssd

Externe 512GB-ssd met hardware-encryptie
FabrikantiStorage
Certificeringen, encryptieFIPS PUB 197, XTS-AES 256-bit hardware-encryptie
Aansluitingeningebouwde USB-3.1-kabel, kensington-lock slot
Meegeleverddraagtas, quick start guide, back-upen antivirussoftware (licentie)
Prijs€ 430

 

 

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Ssd’s met SATA- en PCIe-interface getest

Computers met SATA-ssd's zijn in no time opgestart en leveren je data vliegensvlug. Hierdoor voelt je pc lekker snel aan en wil je nooit meer terug ...

Ssd’s met SATA-aansluiting: zeven modellen getest

PCIe-ssd's bieden in de praktijk niet echt veel meer dan de good old sata-ssd's. Een prima reden dus om een handvol recente sata-ssd's aan de tand te ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er