HomeWizard Energy Display review: snel en simpel inzicht in je verbruik

Noud van Kruysbergen
1

Inhoudsopgave

  Het monitoren van je energieverbruik wordt pas echt inzichtelijk als je daar meteen inzage in hebt. Het Energy Display toont je alle relevante gegevens van HomeWizard-meters in één oogopslag. Meer over de HomeWizard Energy Display lees je in deze review.

  HomeWizard Energy Display review

  Producten van HomeWizard uitlezen

  HomeWizard biedt een aantal interessante producten om je energieverbruik te monitoren. Zo is er bijvoorbeeld de Wi-Fi P1 Meter (30 euro), waarmee je je slimme meter kunt aansluiten om zowel het energie- als gasverbruik te monitoren. Daarnaast is er de Wi-Fi Watermeter (50 euro) die je op je watermeter kunt installeren.

  Uitlezen met dne Energy-app van HomeWizard

  De meterstanden zijn eenvoudig uit te lezen via de Energy-app, waar je de meters één voor één kunt toevoegen. Let wel op dat de locatiebepaling ingeschakeld moet zijn, anders krijg je een foutmelding over de ontbrekende dataverbinding. Hoewel je de locatie handmatig kunt instellen, moet deze bij het toevoegen van een apparaat toch weer aanstaan, wat als irritant wordt ervaren.

  Al je Homewizard-apparaten komen in de app te staan

  Gemak van de HomeWizard Energy Display

  Om het gedoe met het openen van de app te vermijden, introduceert Homewizard nu de Energy Display. Dit is een vijf inch scherm op een standaard dat je als apparaat aan de app toevoegt. Je kunt zes verschillende weergaven instellen, bijvoorbeeld het momentane energieverbruik, het gasverbruik van de dag en het waterverbruik. Je kunt zelf de opstelling aanpassen.

  De grafieken geven een (historisch) overzicht van je verbruik.

  Aanpasbaar en efficiënt

  De helderheid van de cirkels op het display is instelbaar in drie standen, met altijd een zwarte achtergrond. Het display kan na een bepaalde tijd automatisch uitschakelen en weer actief worden bij bewegingsdetectie, waarbij je de detectierange kunt instellen.

  Je kunt zelf configureren wat je op het scherm van het Energy Display te zien krijgt.

  Extra opties

  Naast de basisfuncties biedt de Energy+ optie in de app extra mogelijkheden voor 99 cent per maand, zoals energieverbruik per fase en inzage in gegevens van zonne-omvormers, bijvoorbeeld die van SolarEdge. Deze gegevens kunnen ook op het Energy Display worden getoond.

  Energieverbruik van de HomeWizard Energy Display

  Het energieverbruik van het display varieert van 1,0 tot 2,4 W, afhankelijk van de helderheid van het scherm. Met een kWh-prijs van 40 cent komen de energiekosten maximaal op 8,40 euro, wat redelijk acceptabel is.

  Conclusie HomeWizard Energy Display review

  Al met al is het Energy Display van Homewizard een leuk apparaat om het energieverbruik in huis zichtbaar te maken voor alle gezinsleden. Als dit leidt tot bewuster en minder energieverbruik, heb je de aanschafkosten van 60 euro binnen enkele maanden al terugverdiend.

  HomeWizard Energy Display review: plus- en minpunten

  +Inzichtelijke weergave
  +Laag eigen verbruik
  Alleen WPA(2) 2,4GHz-wifi

   HomeWizard Energy Display specificaties

  FabrikantHomeWizard
  Scherm

  5-inch, 800 × 480 pixels

  Systeemeisen

  iOS 13 / Android 6 of nieuwer, internetverbinding (Wi-Fi 2,4GHz WPA/WPA2)

  Afmetingen

  13,0 × 9,4 × 3,4 cm

  Meegeleverd

  usb-adapter 5V/1A, 1,5 USB-C-kabel

  Shoplink en prijsHomeWizard, circa 60 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  1 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  nieuwsteoudste
  Laat het mij weten wanneer er
  Anushka
  Lezer
  Anushka

  Helaas is stadsverwarming niet mogelijk om te meten. Maar verder is het een fijn apparaat en dienst om te kijken wanneer je de was kan doen