GitVote review: democratisch stemmen voor ontwikkelaars versimpeld

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

  Wanneer je software ontwikkelt in een team, ontstaan er vroeg of laat verschillende meningen. De GitVote-app, die we in deze review bespreken, helpt teams bij het nemen van beslissingen

  Direct implementeren of uitstellen?

  Moet je een functie direct implementeren of uitstellen? Hoe noem je deze? Veel teams werken vaak democratisch. GitHub vereenvoudigt het stemproces met GitVote.

  Wat is GitVote?

  CNCF, een dochteronderneming van de Linux Foundation, heeft GitVote ontwikkeld. Je kunt deze GitHub-app koppelen aan een of meer repository’s.

   

   

   

  Installatie en configuratie

  Je installeert eenvoudig de app door op de installatieknop te klikken op github.com/apps/git-vote. Als geregistreerde GitHub-gebruiker selecteer je de repositories waarin je de app wilt gebruiken. Je configureert de benodigde zaken in een bestand genaamd .gitvote.yml, zoals wanneer een meerderheid is bereikt, wie mag stemmen en hoe lang een verkiezing duurt.

  Verwerking van informatie

  De kant-en-klare GitHub-app verwerkt informatie op CNCF-servers. Wil je dit niet, dan kun je GitVote ook zelf hosten.

   

  Een stemming starten

  Je start een stemming door /vote in de beschrijvingstekst te plaatsen. Met een emoji kunnen stemmers stemmen. Zodra de ingestelde tijd is verstreken, rapporteert GitVote de uitslag van de stemming. Op verzoek berekent de app ook tussentijdse resultaten. Je kunt ook stemmen via pull requests met het korte commando /vote.

  Conclusie GitVote review

  Al met al biedt GitVote een eenvoudige en effectieve manier om democratische beslissingen te nemen binnen GitHub-projecten. Met gebruiksvriendelijke installatie en configuratie maakt het stemmen en beslissen toegankelijker voor alle teamleden.

  Zint review: plus- en minpunten

  +Eenvoudig in gebruik
  +Vereenvoudigt team-beslissingen
  Stuurt info naar CNCF-servers

  Zint specificaties

  FabrikantCNCF

  Licentie

  Apache License 2.0

  DownloadlinkGitHub

  Meer van zulke software reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Daniel Dupré
  Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er