Foscam X5 review: IP-camera met AI Persoonsdetectie

Redactie
0

In deze review werpen we een blik op de Foscam X5. Deze IP-camera van Foscam  is een volwaardige pan-tilt-camera met een sensor van 5 megapixels die bovendien beschikt over AI Persoonsdetectie.

 

Foscam X5 IP-camera met AI Persoonsdetectie – review - Vooraanzicht

 

 


Ontvang gratis informatie en tips over beveiligingscameras en andere smart home producten, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Foscam X5: hoe Foscam installeren

De Foscam X5 kan je bekabeld of via wifi met je netwerk verbinden. Het installeren gebeurt met de Foscam-app, waar je een account voor nodig hebt. Omdat de X5 alleen met 2,4GHz-wifi overweg kan, moet je smartphone met zo’n netwerk verbonden zijn zodat de camera de wifigegevens kan overnemen. Na het invullen van het wifi wachtwoord wordt een QR-code gegenereerd die je door de camera moet laten scannen. Dan kun je hem een naam geven en is hij klaar voor gebruik.

Beelden terugkijken bij de Foscam X5

Om de beelden te bekijken moet je eerst een gebruikersnaam en wachtwoord instellen, waaraan er zelfs kosten zijn verbonden. Na een maand gratis kost het 7-daags elite-abonnement met cloud opslag op AWS €8 per maand (of €80 per jaar). Je kunt kiezen uit een elite-abonnement van 3 dagen (€7 per maand) tot 30 dagen (€15), en voor het basisabonnement betaal je €4 (3 dagen) tot €13 (30 dagen) per maand. Er is ook een zogeheten Smart Push-versie, waar bij er niets
opgeslagen wordt, maar je wel een melding van alle detecties krijgt (€2 per maand voor 7 dagen en € 3 voor 30 dagen)

Beeldkwaliteit en instellingen bij de Foscam X5

Deze IP-camera van Foscam beschikt over QHD-beeld waarbij goede kleuren worden weergegeven maar bij inzoomen (of beter: vergroten) van het beeld oogt het iets te verscherpt. De camera kan horizontaal bijna 360 graden ronddraaien en verticaal tussen -20 en 60 graden. Met WDR vergroot je het dynamische bereik, waardoor de achtergrond helderder wordt. Bovendien is het mogelijk om persoonsherkenning in te stellen bij de bewegingsdetectie. Zo kan je een schema aanmaken voor wanneer er gedetecteerd moet worden. Ook voor de geluidsdetectie kun je de gevoeligheid instellen. Je kunt een privacymasker instellen, wat neerkomt op een zwart vlak op een deel van het beeld. Ook beschikt deze camera over een nachtmodus met infrarood.

Integratie en ondersteuning bij de Foscam X5

Bij de instellingen van de Foscam X5 kun je ONVIF activeren, waarmee je deze camera kunt integreren in bijvoorbeeld Surveillance Station van Synology en andere derde partijen. Je kunt hem ook toevoegen aan een NVR-systeem of beheren met de VMS-software van Foscam zelf. De Foscam X5 ondersteunt Google Assistant, Homey en Alexa.

Conclusie Foscam X5 review

Al met al kan er gezegd worden dat de X5 een flexibele no-nonsense indoor camera met een goed beeld en uitgebreide mogelijkheden is. Het is echter wel jammer dat je de beelden niet lokaal (op bijvoorbeeld een sd-kaart) kunt opslaan. Ben je van mening dat deze IP-camera niet past bij jouw behoeftes, kijk dan bij onze andere geteste IP-camera’s.

Foscam X5 review – plus- en minpunten

+ Prima beeldkwaliteit met extra opties zoals AI Persoonsdetectie
+ functiemogelijkheden via de app
geen lokale opslag mogelijk

Foscam X5 specificaties

FabrikantFoscam, foscam.nl
sensor5 megapixel CMOS, QHD
lensf: 3.6, F: 2.4
wifi802.11 b/g/n, WPA2
afmetingen8,3 × 7,6 × 11,4 cm
Shoplink en prijsMediaMarkt, Amazon, Coolblue circa 60 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 07, 2022, pagina 22.)

Lees meer over IP-camera's en andere smart home producten in c't 12/2023

Deel dit artikel

Lees ook

Xiaomi TV Stick 4K review: Google Chromecast met Google TV alternatief

In deze review werpen we een blik op de Xiaomi TV Stick 4K. Deze streaming-stick biedt dankzij Android TV een streaming-alternatief voor de Google Chr...

Flipper Zero review: krachtige hacking-gadget dat op kinderspeelgoed lijkt

In deze review werpen we een blik op de Flipper Zero. Dit apparaat ziet eruit als kinderspeelgoed, maar het combineert meer hack- en pentestingfunctie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er