Foscam G4C review: robuuste beveilingscamera voor buiten

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de G4C-W van Foscam. Dit is een beveiligingscamera voor buiten die de omgeving ook s’ nachts in de gaten kan houden. Gebeurtenissen kunnen goed worden vastgelegd, of misschien helemaal voorkomen worden.

  Foscam G4C

  Behuizing

  De behuizing van de G4C voelt robuust aan, en de camera is geschikt voor extreme temperaturen en stortregens, dankzij zijn IP66-classificatie.

  Organisatie van Aansluitkabels en vereenvoudigde installatie

  Om de wirwar van aansluitkabels te organiseren, is een ruim gat vereist. Bij gebruik van wifi is echter alleen de dunne voedingskabel essentieel. De overige kabels en connectors kunnen worden verborgen in een muurmontage lasdoos (meerprijs 25 euro). Het installatieproces via de app verliep wat moeizaam, maar verliep soepeler met een bekabelde aansluiting.

  Aanpasbare instellingen en abonnementsopties

  Eenmaal gekoppeld in de app, kun je diverse instellingen aanpassen, waaronder de wifi-verbinding. Niet alle app-instellingen zijn direct toegankelijk; voor ‘Intelligente herkenning’ is een abonnement vereist (‘Elite plan’, vanaf €7 per maand), dat ook cloudopslag omvat.

  Diverse softwareopties en opslagmogelijkheden

  Naast de app voor Android of iOS is er ook Foscam VMS-software voor Mac en Windows, met uitgebreidere opties. Beelden kunnen eenvoudig worden opgeslagen zonder abonnement door een SD-kaart (tot 256 GB) in de camera te plaatsen.

  Indrukwekkende beeldkwaliteit en nachtzichtmogelijkheden

  De beelden zijn scherp (tot 2560×1440 pixels, 25 fps), en de ‘starlight’ sensor zorgt ook bij weinig licht voor een mooi kleurenbeeld in de ‘color mode’. Als alternatieve modi kun je kiezen voor IR-beeld met de ingebouwde IR-leds of de twee felle ingebouwde led-spots activeren bij bewegingsdetectie.

  Handige functies en integratiemogelijkheden

  Dit kan onbevoegden afschrikken voordat er echt iets te zien is. Handig is verder de ONVIF-ondersteuning, waardoor de camera goed kan worden geïntegreerd in software van derden, zoals NVR-software op een NAS of opensource platforms zoals Home Assistant.

  Conclusie Foscam G4C review

  Al met al  overtuigt de Foscam G4C met zijn robuuste behuizing, weerbestendige camera en indrukwekkende beeldkwaliteit. Hoewel je voor de installatie via de app en sommige functies een abonnement nodig hebt, biedt het systeem handige opties zoals nachtzicht, opslagmogelijkheden en integratie met externe software. Kortom, de G4C vormt een solide keuze voor degenen die een betrouwbare en veelzijdige beveiligingscamera zoeken.

  Foscam G4C review: plus- en minpunten

  +goede beeldopties
  +stevig en weersbestendig
  zonder lasdoos groot boorgat

  Foscam G4C specificaties

  FabrikantFoscam

  Videoresoluties

  2K (2560×1440) 25fps,1080p (1920×1080) 25fps,720p(1280 × 720), VGA (640 x 480), QVGA (320 x 240)

  Aansluitingen via kabelboom

  RCA-audio (in/uit), RJ45 (10/100 Mbps), power, resetknop

  Wi-Fi

  IEEE802.11b/g/n/ac, WPA(2), externe antenne

  Energieverbruik

  max. 6W

  Afmetingen

  97 x 67 x 64 mm

  Gewicht

  375 g

  Shoplink en prijsBol.com, circa 125 euro

  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er