Epos Adapt 165T USB II headset voor onderweg

Noud van Kruysbergen
0

De Epos Adapt 165T-headset heeft dankzij Sennheiser een goed geluid. Hij is wel bedoeld voor onderweg, niet voor een hele werkdag.

Deze headset is specifiek bedoeld voor het gebruik met Teams. Met aparte knoppen in de usb-kabel kun je gesprekken aannemen, het volume regelen en de microfoon muten.

Windows herkent de Epos direct en installeert het ADAPT 1x5T-afspeelapparaat. Trek de usb-kabel uit het bedieningspaneeltje, dan zie je een 3,5mm-aansluiting voor een analoge kabel naar smartphone of laptop.

Audio is prima

De audiokwaliteit is dik in orde voor een headset van deze klasse. Dat Sennheiser aan Epos gelieerd is moge duidelijk zijn. Het geproduceerde volume is hoog, met het Windows-volume op 25 klinkt het al aardig hard. Daarboven gaat het snel vervormen. Voor Teams-gesprekken ideaal, voor het luisteren naar muziek mag het wat minder.

De noisecancelling microfoon kun je draaien op de oorschelp en daardoor zowel links als rechts gebruiken. De bekabelde aansluiting helpt om onderweg zonder problemen (bluetooth doet moeilijk of de batterij net leeg) te kunnen (video)bellen.

De headset is licht, maar voelt wel wat plastic aan en is niet comfortabel genoeg om een hele werkdag te dragen. Maar zeker gezien de geluidskwaliteit is de prijsprestatieverhouding dik in orde.

Pluspunten

Goed (hard) geluid

Goede verstaanbaarheid

Minpunten

Draagcomfort lange termijn

 

Epos Adapt 165T USB II
FabrikantEpos
Typeon-ear headset
AansluitingUSB (USB-C verkrijgbaar), 3,5mm-jack
BedieningselementenTeams-gesprek, volume, mic-mute
Kabellengte2,3 m
Gewicht144 gr
Meegeleverdhoesje
Prijs€ 80

(Deze tekst is afkomstig uit c’t 5/2021)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

Meer handige reviews lees je in c't magazine 8-9/2022

Meer over

Notebooks

Deel dit artikel

Lees ook

WD Black SN770 review: nog sneller dankzij PCIe 4.0

Western Digital gebruikt nu PCIe 4.0 voor zijn WD_Black. Daarmee heeft WD de ssd iets sneller gemaakt, wat onze metingen ook bevestigen.

Bewaak je huis tijdens de vakantie met de Foscam SD4

De Foscam SD4 is een robuuste outdoor beveiligingscamera waarmee je in de gaten kunt houden wie er aan de deur komt – ook als je tijdens de vakantie n...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er