Disk Drill herstelt alle bestanden op Mac en Windows – review

Redactie
0

Disk Drill 4.6 herstelt alle bestanden op de Mac. Het is een uitgebreid tool voor dataherstel, – protectie, cleanup, backup en meer. Veel tools voor het herstellen van data op een Mac falen nog steeds vanwege het APFS-bestandssysteem. Disk Drill heeft daar geen last van.


Disk Drill herstelt bestanden

Disk Drill uitgebreid dataherstel tool

Disk Drill 4.6 herstelt alle bestanden op de Mac. Het is een uitgebreid tool voor dataherstel, – protectie, cleanup, backup en meer. Er zit ook een duplicaat-zoeker in, maar die is nogal omslachtig.

Als een met APFS geformatteerde disk defect raakt, kom je er vaak niet uit met ­Apples Schijf-EHBO of de commandline­tools ­diskutil en fsck_apfs. Disk Drill heeft hier geen problemen mee.

Disk Drill zoekmethodes

Disk Drill is zo gemaakt dat het de resultaten van de verschillende zoekmethodes opsomt en een voorbeeld toont van de gevonden bestanden, mits het type bekend is.

Dat is soms al genoeg voor een snelle reddings­actie. Herstellen is alleen mogelijk met de Pro-versie.


Blijf op de hoogte van de nieuwste reviews en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Disk Drill herstelt bestanden – getest op APFS-ssd

Wij hebben het programma getest met een ssd waarmee Apples eigen tools niets meer konden. Een deep-­search bracht niet alleen APFS-structuren aan het licht, maar ook oude HFS+-gegevens van vorige eigenaren.

De structuur van de mappen van het APFS- bestandssysteem werden zelfs weer zichtbaar, zodat er een gericht herstel moge­lijk is.

Interface

De interface laat weinig te wensen over: er kan worden gezocht op naam, en praktisch worden gefilterd. De tool biedt handige extra’s zoals het maken van een bootable usb-stick voor een grondige zoekactie. Andere functies visualiseren de gebruikte opslagruimte en sporen dubbele bestanden op.

Disk Drill is ook beschikbaar voor Windows


Pluspunten

  • + gerichte zoekopdrachten
  • + handige extra’s

plus-min

  • +/- prijzig, maar is het waard

Disk Drill herstelt bestanden

systeemeisenmacOS 10.11.6, x86/M1; Windows 10, 8, 7, XP of Vista
cleverfiles.com€ 90

Lees meer reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Windows File Recovery om bestanden te herstellen

Microsoft biedt met Windows File Recovery een eigen programma om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen. Windows File Recovery werkt vanaf Wi...

Verwijderde bestanden herstellen met Photorec

Verwijderde bestanden kun je vaak nog herstellen, bijvoorbeeld met Photorec. Gewiste bestanden zijn niet altijd onherstelbaar verloren.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er