Devolo Repeater 5400 review: krachtig signaal & eenvoudig in gebruik

Daniel Dupré
0

In deze review bekijken we de Devolo Repeater 5400. Deze Wi-Fi 6-repeater is bedoeld om de dekking van je netwerk gemakkelijk uit te breiden.

Devolo Repeater 5400 review:


Ontvang gratis informatie en tips over alles wat met netwerken te maken heeft, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Voor wie is de Devolo Repeater 5400 interessant?

Als je op zoek bent naar manieren om je (draadloze) netwerkdekking in huis uit te breiden, dan ben je bij Devolo aan het juiste adres. Devolo staat misschien nog het meest bekend om zijn powerline-adapters, waarmee je via het stroomnet in huis je internetverbinding kunt uitbreiden zonder kabels te hoeven leggen. Als je op zoek bent naar een manier om je wifi een boost te geven om het bereik net iets groter te maken, dan zijn de repeaters van Devolo wellicht iets voor jou.

Devolo Repeater 5400 design & installatie

De Devolo Repeater 5400 is een compact, vierkant apparaat dat wordt gevoed door een externe voeding. Het installeren van deze repeater is heel simpel:

  • Plaats de repeater dicht bij je wifi-router
  • Druk op de WPS-knop
  • Wacht tot het wifi-logo groen oplicht

Na het volgen van deze stappen is de installatie voltooid en de repeater gereed voor gebruik.

Devolo Repeater 5400 app

Er is een gebruiksvriendelijke app beschikbaar waarmee je de Devolo repeater kunt beheren zonder dat je een account hoeft aan te maken. De repeater kan ook worden ingesteld als zendstation zodat de dekking via een aangesloten kabel kan worden vergroot op plekken waar geen wifi beschikbaar is.

Devolo Repeater 5400 snelheden

De repeater gaf het wifi-signaal goed door. Het is aanbevolen om te experimenteren met de plaatsing van de repeater om de beste resultaten te behalen. Het grote verlichte wifi-logo op het apparaat geeft aan hoe sterk het signaal is, net als bij een smartphone, echter hou er wel rekening mee dat dit niet heel nauwkeurig is. De Devolo Repeater 5400 haalt snelheden tot 4800 Mbit/s dankzij 2×2 + 4×4 Multi-User-MIMO. De krachtigere zenders in de 5400 zorgen voor een groot bereik, zelfs door tussenliggende muren, voor een betrouwbare verbinding. Als je meerdere Devolo-apparaten in huis hebt, kun je ook profiteren van Devolo’s mesh-ecosysteem.

Conclusie Devolo Repeater 5400 review

Over het algemeen is de Devolo Repeater 5400 een aanbevelenswaardige oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een wifi-repeater die eenvoudig te gebruiken is, een groot bereik biedt en een betrouwbare verbinding garandeert. Hou er wel rekening mee dat Devolo Repeater 5400 best prijzig is ten op zichte van andere repeaters. Wel is het zo dat als je al meerdere Devolo apparaten gebruikt, deze repeater prima in het ecosysteem zou passen.

Devolo Repeater 5400 review – plus- en minpunten

+ Krachtig signaal
+ Zeer eenvoudig in gebruik
Prijzig

Devolo Repeater 5400 specificaties

FabrikantDevolo, devolo.nl
Poorten2 × RJ45, Gigabit-ethernet
WiFiWi-Fi 4/5/6 (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax/k/v/r)
Streams2×2 + 4×4 Multi-User-MIMO
SoftwareAccess Point Steering, Fast Roaming, Band Steering, WPA3 Personal-encryptie
Shoplink en prijsBol.com,  circa 150 euro

(Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)

Lees meer over netwerkapparatuur in c't 04/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

Zotac ZBox pico PI430AJ review: mini-pc met een bijzondere koeloplossing

De nieuwste mini-pc van Zotac biedt meer prestaties dan voorgaande modellen. Maar in plaats van alleen passieve koeling gebruikt deze ZBox een bijzond...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er