ASUS ZenScreen MB249C review: mobiele 24-inch monitor

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de ZenScreen MB249C van Asus. Deze valt in principe onder de mobiele ZenScreen-monitoren, maar ook al is het een prima scherm: echt mobiel is hij met zijn 24-inch niet. ASUS ZenScreen MB249C

  ASUS ZenScreen MB249C specificaties

  De monitoren van de Asus ZenScreen-serie zijn in principe draagbare monitoren, zoals de 15,6-inch MB16-modellen. De MB249C maakt ook deel uit van deze serie, maar, zoals de naam al aangeeft, is dit 24-inch scherm niet echt geschikt om zomaar in een rugzak te stoppen. Het feit dat er een zware bevestigingsarm wordt meegeleverd en de mogelijkheid om de monitor op een VESA-bevestiging te monteren, dragen ook niet bij aan het draagbare concept. Dus, wat is de ZenScreen MB249C dan wel?

  Om te beginnen is het een mat Full HD IPS-display. Het scherm heeft een maximale helderheid van 250 cd/m2 en een verversingssnelheid van 75 Hz. De contrastratio is 1000:1 en de responstijd is 5 ms. Met behulp van het menu, dat bediend wordt met de vier knoppen aan de rechterzijde, kun je verschillende instellingen aanpassen, zoals Trace Free (tegen ghosting), VividPixel (voor het verbeteren van de beeldscherpte), FreeSync en Shadow Boost. Met de laatste kun je het zwartniveau instellen in vier verschillende standen.

  Aanpasbare modi en kleurinstellingen

  Er zijn verschillende standaardmodi beschikbaar, waaronder Landschap, Theater, Spel en Darkroom. Je kunt ook de kleurtemperatuur aanpassen naar Koel, Normaal of Warm, of een aangepaste RGB-instelling gebruiken. Als je ’s avonds laat nog aan het werk bent, kun je de blauwlichtfilter inschakelen. Bovendien kun je alle instellingen opslaan in een van de vier profielen en deze laden wanneer je je in een andere (werk)omgeving bevindt.

  Aansluitmogelijkheden en voedingsopties

  Het aantal aansluitingen is overzichtelijk: aan de linkerkant bevinden zich een HDMI-poort, een USB-C-poort en een 3,5mm audio-aansluiting. Er is ook een ingang voor de externe 19V/4,74A-voeding. Via de volwaardige HDMI 1.4-poort kun je een audio/video-bron aansluiten. De USB-C-poort ondersteunt DP Alt Mode, waardoor je een laptop kunt aansluiten die deze functie ook ondersteunt. Bovendien kan de USB-C-poort dienen als Power Delivery tot 60 watt.

  Ontwerp

  Als je de standaard aan de achterkant inklapt, kun je de MB249C stabiel onder een bepaalde hoek plaatsen. De standaard is stevig genoeg voor deze functie. De meegeleverde voet kan bijvoorbeeld aan je bureau worden bevestigd, zodat je de monitor er gemakkelijk op kunt klikken en weer kunt verwijderen.

  Geluidskwaliteit en energieverbruik

  De ingebouwde luidsprekers van 2 × 1W zijn prima voor systeemgeluiden of online vergaderingen, maar ze zijn niet echt geschikt of bedoeld om muziek af te spelen. Het energieverbruik van de ZenScreen MB249C ligt rond de 16 watt bij maximale helderheid. Als je de energiebesparende modus inschakelt, wordt het scherm iets donkerder en daalt het verbruik tot 10 watt.

  Conclusie ASUS ZenScreen MB249C review

  De ZenScreen MB249C is op zichzelf een prima monitor van een handzaam formaat, handig om thuis of op kantoor als extra monitor te hebben, maar het is niet echt bedoeld om ermee rond te reizen.

  ASUS ZenScreen MB249C review - plus- en minpunten

  +Instellingenprofielen
  +Display
  Niet echt portable

  ASUS ZenScreen MB249C specificaties

  FabrikantASUS

  Aansluitingen

  HDMI 1.4, USB-C DP Alt Mode/PD 60W, 3,5mm-audio, Kensington

  Bediening

  vier menuknoppen

  Afmetingen

  53,9 × 34,6 × 2,4 cm

  Gewicht

  2,9 kg (zonder standaard)

  Shoplink en prijsMaxICT, circa 400 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er