Asus ROG Delta S gamingheadset

Daniel Dupré
0

De ROG Delta S is een gamingheadset, met de onvermijdelijk aanwezige RGB-verlichting. Is het topmodel uit de lijn Delta-headsets alleen geschikt voor games of kun je hem tussendoor ook gebruiken voor een videoconferentie of om wat muziek te luisteren?

gamingheadset

De ROG Delta S sluit je bekabeld aan met de vast aangesloten 1,5 meter lange USB-C-kabel en als je wilt de bijgeleverde USB-C-naar-A adapterkabel (1m lang). Dat laatste kan sowieso handig zijn qua kabellengte als de USB-C-poort alleen achterop je pc zit. Via USB-C is de gamingheadset ook bruikbaar met bijvoorbeeld smartphones of een Play Station 5. Zonder software te installeren kun je de basis functies regelen met de goed bedienbare knoppen op de linker oorschelp. Daar zit de volumeregelaar die je tevens kunt indrukken om de microfoon te muten en een schakelaar voor de led-verlichting met drie standen, waaronder een uitstand. Bij muten gaat een duidelijk zichtbare rode led branden op de microfoon, die je makkelijk in de gewenste stand kunt buigen. Hij is trouwens ook verwijderbaar en de headset is opvouwbaar voor als je hem wilt meenemen, maar een hoes wordt niet meegeleverd.

Meer mogelijkheden

Meer mogelijkheden krijg je na het installeren van de Armoury Crate-software voor Windows. Je kunt daarin tal van instellingen voor de geluidsweergave, microfoon en ledverlichting aanpassen en combinaties daarvan bewaren in profielen en koppelen aan specifieke apps. De software is ook voor andere Asus/ROG-hardware bestemd en met alle opties soms wat onoverzichtelijk en omslachtig, maar wel bruikbaar zonder account. Je kunt bijvoorbeeld virtueel 7.1 omgevingsgeluid aanzetten om de positie van vijanden beter te bepalen, de sterkte van de ruisonderdrukking aanpassen en de helderheid van spraak verbeteren (zowel inkomend als uitgaand). De ruisonderdrukking werkt prima en is ook handig bij videobellen: bij een meeting hoorden collega’s niets van achtergrondkabaal en was de verstaanbaarheid uitstekend. De RGB-ledverlichting kun je voor dat soort situaties ook zonder software uitschakelen via de knop, maar is sowieso niet zichtbaar als je recht in de camera kijkt.

Oorstrelend design

De Delta S oogt fors en bij langere sessies voel je hem met zijn 300 gram goed zitten. De bijgeleverde stoffen oorkussens bieden meer ventilatie dan de standaard kussens en voorkomen oververhitte oren. Het bevestigen ervan vereist wel veel geduld. Geluidseffecten en muziek bij games klinken prima, en de Delta S biedt ook daar de voordelen van noise-cancelling en goede verstaanbaarheid van je eigen en andermans kreten. Voor muziek luisteren zijn er in deze prijsklasse betere bedrade koptelefoons te vinden, maar met de equalizer en opties in Armoury Crate kun je de gamingheadset ook wat dat betreft aardig op je voorkeuren afstemmen.

Pluspunten

Redelijk veelzijdig

Goede noise-cancelling

Minpunten

Korte, vaste kabel

 

Asus ROG Delta S gaming headset
FabrikantRepublic Of Gamers
Drivers50 mm, neodymium
Frequentiebereik20-40000 Hz
Microfoon-40 dB, 100-10000 Hz
Gewicht300 gram
DAC/versterkerESS 9281 Pro
Prijs€ 155 (webprijs)

 

(Deze tekst is verschenen in c’t 6/2021, p.23, met medewerking van Marco den Teuling)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer interessante reviews vind je in c't 06/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er