Arc browser review: de perfecte vervanger voor Safari op macOS?

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  In deze review kijken we naar een op de Chromium-engine gebaseerde browser die totdusver alleen beschikbaar is voor macOS, namelijk Arc. Later dit jaar zal Arc nog uitkomen voor Windows.

  Arc browser review

  Meer overzicht, rust en privacy

  De ontwikkelaars van de browser Arc willen een aantal zaken benadrukken: privacy voorop, en browsen moet weer een relaxte, overzichtelijke taak worden. In een paar stappen word je klaargestoomd: onder andere het aanmaken van een account, items importeren uit andere browsers en  voorkeurs-diensten aangeven (YouTube, Twitter e.d.). En niet te vergeten of je de ingebouwde adblocker (uBlock origin) wil aanzetten.

  Klaarstomen in een paar stappen

  Om Arc te gebruiken, moet je een account aanmaken, items importeren, favoriete diensten opgeven en de adblocker inschakelen. Vervolgens zet Arc zet je favorieten en tabs in een zijbalk links. Onder je favorieten staan je vastgepinde tabs (je pint tabs door ze boven de scheidingslijn te slepen), en daaronder je normale tabs.

  Normale tabs worden standaard na 12 uur gearchiveerd, en zijn doorzoekbaar in een archief. Een tab toevoegen aan je favorieten regel je door hem naar het favorieten-deel te slepen. Er is ook een split-view voor twee tabs in één scherm.

  Spaces voor werk en privé

  De browser biedt ook spaces, bijvoorbeeld om de tabs voor je werk en privé en hobby’s te scheiden. Met Command+T of het openen van een nieuwe tab krijg je een spotlight-achtig venster voor je neus, waarin je snel de voorkeuren kunt openen, een zoekopdracht of url kunt intikken, een tab kunt pinnen en meer. 

  Ingebouwde screenshot- en notitiefuncties

  Een pluspunt voor de Arc browser is dat het ingebouwde screenshot- en notitiefuncties tot zijn beschikking heeft. Het maken van screenshots en notities en Easels (tekst, afbeeldingen graphics en meer) zit standaard ingebakken.

  Maak je op je Macbook of iMac nu ook al veel gebruik van een aantal Chrome-extensies? Geen zorgen, dat kan ook met de Arc browser. Dit is mogelijk aangezien Arc is gebaseerd op de Chromium-engine.

  Conclusie Arc browser review

  Als conclusie kunnen we vooropstellen dat we snel gewend waren geraakt aan de Arc browser. De op de Chromium-engine gebaseerde browser Arc biedt veel overzicht en je bent zo waar je zijn wilt dankzij de fijne interface.

  Op het moment van schrijven werkt Arc nog met een wachtlijst en is deze browser alleen beschikbaar voor macOS, maar een Windows-versie volgt later dit jaar.


  Arc browser review – plus- en minpunten

  + Privacy voorop
  + Intuïtieve interface
  ±Sync-opties nog wat beperkt

  Arc browser specificaties

  FabrikantThe Browser Company

  Browser-engine

  Chromium

  Systeemeisen

  macOS (Windows-versie later dit jaar)

  Gratis downloaden viaarc.net (wachtlijst)

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke software reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

   

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er