ACT AC7041 multiport dock voor laptops

Noud van Kruysbergen
0

Met de Multiport Dock in je laptoptas zul je onderweg en ook thuis geen gebrek hebben aan allerlei aansluitmogelijkheden.

ACT multiport dock

De officiële benaming USB-C 4K Multiport Dock beschrijft eigenlijk precies waar het bij dit apparaat van ACT over gaat: je sluit hem op een USB-C-poort van je laptop aan en hebt dan een aantal extra mogelijkheden waar de hedendaagse ultradunne laptops geen ruimte meer voor hebben.

Aansluitingen

Wat de aansluitmogelijkheden betreft zit je met de ACT AC7041 goed. Hij is voorzien van een RJ45-netwerkpoort, twee USB-A-aansluitingen, een microSD- en sd-kaartlezer, en een HDMI-poort. En last-but-not-least een USB-C-passthrough-poort, dus door het aansluiten van de AC7041 verlies je niet eens een van de vaak toch al spaarzame usb-poorten van je laptop. Daar kun je bijvoorbeeld de oplader op aansluiten, zodat de laptop bij het werken met de Multiport Dock meteen ook opgeladen kan worden.

Installatie

Windows herkent alle poorten automatisch, je hoeft verder geen stuurprogramma’s te installeren. De gigabit-ethernetpoort is meteen actief. Om de volwaardige HDMI-poort (maximaal 4K op 30 fps) te gebruiken, moet je laptop wel DisplayPort Alternate Mode ondersteunen.

Deze kleine gadget is makkelijk in een laptoptas mee te nemen. Om een kabelwirwar op je bureau tegen te gaan zou de vaste usb-aansluitkabel wel wat langer hebben mogen zijn dan 10 centimeter.

Pluspunten

Veel aansluitmogelijkheden

Geen verlies USB-C-poort

Minpunten

Kort kabeltje

 

ACT AC7041 multiport dock
FabrikantACT
AansluitkabelUSB-C
AansluitmogelijkhedenUSB-C-passthrough, 2 x USB-A, microSD/sd-kaartlezer
Afmetingen11,2 × 4,9 × 1,1-1,4 cm
Prijs€ 80 (webprijs)

 

(Deze tekst is afkomstig uit c’t 7/2021)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Meer reviews lees je in c't magazine okt/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iMac 24” 2021

Na twee MacBooks en de Mac Mini is de 2021 iMac de volgende Mac met de eigen M1 ARM-processor van Apple. De grotere schermdiagonaal en kleurrijke buit...

Apple iPad Pro 12,9 inch 2021 met eigen M1 processor

De nieuwe iPad Pro 12,9 inch 2021 maakt voor het eerst gebruik van de M1-processor van Apple, die de hoge verwachtingen zeker waar heeft gemaakt.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er