ACT AC7041 multiport dock voor laptops

Noud van Kruysbergen
0

Met de Multiport Dock in je laptoptas zul je onderweg en ook thuis geen gebrek hebben aan allerlei aansluitmogelijkheden.

ACT multiport dock

De officiële benaming USB-C 4K Multiport Dock beschrijft eigenlijk precies waar het bij dit apparaat van ACT over gaat: je sluit hem op een USB-C-poort van je laptop aan en hebt dan een aantal extra mogelijkheden waar de hedendaagse ultradunne laptops geen ruimte meer voor hebben.

Aansluitingen

Wat de aansluitmogelijkheden betreft zit je met de ACT AC7041 goed. Hij is voorzien van een RJ45-netwerkpoort, twee USB-A-aansluitingen, een microSD- en sd-kaartlezer, en een HDMI-poort. En last-but-not-least een USB-C-passthrough-poort, dus door het aansluiten van de AC7041 verlies je niet eens een van de vaak toch al spaarzame usb-poorten van je laptop. Daar kun je bijvoorbeeld de oplader op aansluiten, zodat de laptop bij het werken met de Multiport Dock meteen ook opgeladen kan worden.

Installatie

Windows herkent alle poorten automatisch, je hoeft verder geen stuurprogramma’s te installeren. De gigabit-ethernetpoort is meteen actief. Om de volwaardige HDMI-poort (maximaal 4K op 30 fps) te gebruiken, moet je laptop wel DisplayPort Alternate Mode ondersteunen.

Deze kleine gadget is makkelijk in een laptoptas mee te nemen. Om een kabelwirwar op je bureau tegen te gaan zou de vaste usb-aansluitkabel wel wat langer hebben mogen zijn dan 10 centimeter.

Pluspunten

Veel aansluitmogelijkheden

Geen verlies USB-C-poort

Minpunten

Kort kabeltje

 

ACT AC7041 multiport dock
FabrikantACT
AansluitkabelUSB-C
AansluitmogelijkhedenUSB-C-passthrough, 2 x USB-A, microSD/sd-kaartlezer
Afmetingen11,2 × 4,9 × 1,1-1,4 cm
Prijs€ 80 (webprijs)

 

(Deze tekst is afkomstig uit c’t 7/2021)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer reviews lees je in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er