3D-printer Renkforce RF500 – korte test

Marco den Teuling
0

3D-printer printen bouwpakket G-code Conrad Renkforce RF500Een 3D-printer zelf in elkaar zetten is niet voor iedereen weggelegd. De Renkforce RF500 3D-printer van elektronicashop Conrad is er als zelfbouwpakket of als kant-en-klaar product. Het apparaat doet zeer nauwkeurig zijn werk en is ook nog eens uitbreidbaar.

Deze 3D-printer wordt door Conrad onder het eigen merk Renkforce uitgebracht. Hij is leverbaar in twee varianten: als bouwpakket en als ‘kant-en-klaar’ product met gesloten behuizing voor 1000 euro. In de prijs voor het bouwpakket zit geen verwarmd printbed, dat kost 140 euro extra. De metalen ombouw kost 120 euro. Daarnaast heeft Conrad een hoogte-uitbreiding waarmee de printhoogte voor objecten van maximaal 17 naar 50 centimeter vergroot wordt.

De eerste printlaag hecht zonder hechtfolie niet op het aluminium printbed. Het opwarmen van het printbed duurt ruim 2,5 minuut. En je bent nog eens zoveel tijd kwijt voordat de extruder op temperatuur is. Dit komt omdat printers met G-code-aansturing, zoals de RF500, beide elementen niet tegelijk kunnen opwarmen. Ook bij het printen is de RF500 niet de vlotste. Hij deed 45 minuten over het c’t-logo.

Door zijn verfijnde techniek levert de RF500 uitgesproken nauwkeurige printresultaten. Vooral de zijkanten zijn erg mooi vlak. De firmware is opensource en werkt met instructies in G-code, zodat je kunt printen met gratis software als Cura of Repetier-Host.

De RF500 is als bouwpakket interessant voor wie de printer wil uitbreiden en aanpassen, maar wel prijs stelt op een hoge printkwaliteit. De prijs van 700 euro daarvoor is fors. Het printoppervlak is voor veel toepassingen groot genoeg en wat kwaliteit betreft kan de RF500 wedijveren met duurdere modellen.

3D-printer AanbiederConrad, www.conrad.nlMaximale objectafmetingen 21 × 14 × 17 cm (standaard)Diameter filament / nozzle1,75 mm / 0,4 mmAansluitingenUSB, SDHCShoplinks en prijzenkant-en-klaar gemonteerd, circa € 1000zelfbouwpakket, circa € 700

Renkforce RF500

 

Meer over

3D-printen

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Devolo Repeater 3000 review: efficiënte Wi-Fi 6-repeater

In deze review nemen we een kijkje naar de Devolo Repeater 3000. Net als de Devolo 5400 is dit een Wi-Fi 6-repeater die efficiënt werkt om de netwerkd...

D-Link M32 review: eenvoudig in gebruik & zonder account

In deze review werpen we een blik op de D-Link EAGLE PRO AI AX3200 M32. Dit is een meshsysteem om het bereik van je wifi in huis te vergroten of te up...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er