Profiteren van de AI-revolutie met HPE & Nvidia

c't-partner
0

Inhoudsopgave

  In de jaren vijftig werd de basis gelegd voor kunstmatige intelligentie (AI). Sindsdien heeft deze technologie zich ontwikkeld van ‘baanbrekende sciencefiction’ tot standaardtechnologie die steeds meer bedrijven in verschillende sectoren gebruiken.

  Omdat AI-workloads zoals machine learning (ML) en deep learning (DL) enorme rekenkracht vereisen, kunnen ze alleen worden verwerkt door high-performance, high-density servers met geavanceerde grafische verwerkingseenheden (gpu’s). Er is momenteel een enorme vraag naar servers die AI aankunnen.

  Om aan deze vraag te voldoen, combineren Hewlett Packard Enterprise en NVIDIA toonaangevende serverinnovatie en AI-expertise. Ze leveren HPE ProLiant Gen11-servers met next-generation gpu’s van NVIDIA. Deze hoogpresterende servers, leiders in de industrie, bieden de schaalbaarheid, efficiëntie en prestaties die nodig zijn om bedrijfsinnovatie te versnellen en te profiteren van de AI-revolutie.

  Profiteren van de AI-revolutie met HPE & Nvidia

  Veranderingen door AI

  Videoanalyse aan de edge, grote taalmodellen (LLM’s), NLP, door AI gestuurde aanbevelingen en snelle zoekopdrachten zijn al realiteit in ons digitale eco systeem – denk maar aan ChatGPT. Aan de horizon staat een toekomst waarin zelfrijdende auto’s, robots, slimme steden en slimme huizen gemeengoed zijn.

  Nu al maken steeds meer sectoren gebruik van AI en andere opkomende technologieën, die vragen beantwoorden en inzichten onthullen tot voor kort nog als onmogelijk werden beschouwd.

  HPE en NVIDIA hebben een significante impact op de wereld van AI, en passen deze toe in gebieden zo divers als klinisch onderzoek, financiële diensteverlening, gezondheidszorg, fabricageprocessen en sportstadions – om er maar enkele te noemen.

  Succes met AI

  Met HPE en NVIDIA halen beheerders het maximale uit IT-omgeving. Ongeacht de HPE-server of gpu van NVIDIA, moet de besluitvorming voor AI-infrastructuur rekening houden met de volgende factoren:

  • Schaalbaarheid: kies servers die eenvoudig te upgraden zijn, om flexibel op veranderende AI-verwerkingsbehoeften in te kunnen springen.
  • Prestaties: kies een oplossing om grote, steeds uitdagendere AI-taken efficiënt aan te pakken. — Connectiviteit: implementeer een oplossing die een verbinding met hoge gpu-bandbreedte biedt om sneller AI-modellen te trainen.
  • Beheer: elke HPE ProLiant Gen11-server wordt geleverd met HPE GreenLake, ontworpen om het beheer te vereenvoudigen en te automatiseren.

  Waarom HPE ProLiant Gen11 voor AI?

  De innovatieve HPE ProLiant Gen11-servers leveren geavanceerde technische oplossingen die in staat zijn de huidige uitdagingen op het gebied van hybride cloudinfrastructuur aan te kunnen.

  Ze combineren het beste wat on-premises en cloudcomputing te bieden hebben, dankzij een gebruiksvriendelijke bedieningservaring in de cloud, vertrouwde beveiliging van HPE en geoptimaliseerde prestaties voor grote, complexe AI-workloads.

  De nieuwe HPE ProLiant Gen11

  Het nieuwe HPE ProLiant Gen11-serverportfolio introduceert een nieuwe benadering van door gpu ondersteunde systemen: door bij bepaalde systemen de gpu naar de voorkant van het chassis te verplaatsen, kan de luchtstroom worden geoptimaliseerd en zo het aantal gpu’s worden verhoogd. Daarmee kunnen HPE ProLiant Gen11-servers voldoen aan de vereisten voor verschillende AI-specifieke workloads door meerdere krachtige gpu’s in te zetten.

  Dankzij het front-end cage-ontwerp kunnen geselecteerde NVIDIA-gpu’s rechtstreeks met elkaar communiceren. Deze communicatie maakt het mogelijk om het beschikbare geheugen van de gpu’s te combineren, wat voor een hogere snelheid van gegevensuitwisseling zorgt. Het resultaat: aanzienlijke prestatieverbeteringen en de mogelijkheid om AI-modellen met meer dan 100 miljard parameters te verwerken.

  De HPE-servers zijn uitgerust met 4e generatie Intel Xeon Scalable-processors of 4e generatie AMD EPYC 9004-serie processors. Deze servers bieden een groot aantal functies voor het optimaliseren van het energieverbruik en prestaties en het maximaliseren van cpu-bronnen. Daarmee helpen ze organisaties hun duurzaamheidsdoelen te bereiken.

  In elke HPE ProLiant-server zit HPE iLO 6 ingebouwd. Dankzij HPE iLO 6 is het mogelijk om HPE ProLiant-servers veilig te configureren, te controleren en op afstand te beheren – vanaf elke locatie.

  Eenvoudig beheer met HPE GreenLake

  Het beheer voor de nieuwe generatie HPE ProLiant Gen11-servers is getransformeerd. Door gebruik te maken van het edge-to-cloud HPE GreenLake-platform – inclusief de ingebouwde beheertoepassing en -architectuur – is de gebruiksvriendelijke cloudbeheerervaring van alle edge-to-cloud-activiteiten optimaal gestroomlijnd en beveiligd. Door de belangrijkste taken voor updaten, beheren en monitoren te automatiseren, brengen HPE servers flexibiliteit en efficiëntie via één verenigde, browsergebaseerde interface voor alle apparaten, waar dan ook.

  De perfecte combinatie

  Beheerders zijn voortdurend op zoek naar de beste manier om hun IT-infrastructuur te moderniseren. Ze moeten rekening houden met de complexiteit van geavanceerde AI-algoritmen en andere data-intensieve computervereisten die aan de edge en in de cloud worden uitgevoerd. Samen kunnen HPE en NVIDIA helpen een AI-traject in beeld te brengen met aanbevolen productcombinaties. Systemen van HPE die NVIDIA-gecertificeerd zijn bieden een referentieontwerp voor het bouwen van schaalbare units van versnelde rekeneenheden. De NVIDIA-certificering garandeert optimale prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

  Doe meer met HPE & Nvidia

  De next-generation HPE ProLiant Gen11-servers en NVIDIA-gpu’s staan in de voorhoede van AI-technologie. Door voortdurende ontwikkeling houden onze computing-oplossingen gelijke tred met AI. Nu is het moment om IT-infrastructuur toekomstbestendig te maken met toonaangevende, NVIDIAgekwalificeerde HPE ProLiant Gen11 servers. Deze innovatieve systemen kunnen organisaties helpen om te profiteren van de AI-revolutie door de ontwikkeling en implementatie van AI-modellen en krachtige gegevensanalyse te versnellen. Hoe complex of veeleisend AI-workloads ook zijn, met HPE en NVIDIA vind je altijd de juiste server en gpu-oplossing.

  Meer informatie kun je vinden op de NVIDIA-samenwerkingspagina van HPE.

  Gecombineerde HPE- en NVIDIA-oplossingen

  CombinatieDoel/workloadVoornaamste kenmerken
  Computer vision AI aan de edge
  HPE ProLiant DL320 Gen11-server
  NVIDIA L4 GPU
  • Computer vision en intelligente videoanalyse
  • Verliespreventie
  • Slimme ruimtes
  • Inferentie van real-time Computer vision ideaal voor de edge
  • Compacte 1U-vormfactor van HPE ProLiant DL320
  • Gpu’s van maximaal 4 NVIDIA L4
  • Mogelijk gemaakt door NVIDIA Metropolis
  • Perfect voor detailhandel, horeca en productie
  Generatieve visuele AI
  HPE ProLiant DL380 Gen11 server
  NVIDIA L40 GPU
  • 3D-animatie en rendering
  • Video-inhoud maken
  • Afbeelding genereren
  • HPE ProLiant DL380a ondersteunt gpu’s van 4 NVIDIA L40
  • NVIDIA AI Enterprise maakt toonaangevende software mogelijk
  • Verbetert AI-videoprestaties, waardoor inhoud kan worden gepersonaliseerd
  • Ideaal voor media en entertainment, gezondheidszorg en productie
  AI voor natuurlijke taalverwerking
  HPE ProLiant DL380 Gen11 server
  NVIDIA L40S GPU
  • NLP
  • Gespreks-AI
  • Opsporing van fraude
  • Preventief onderhoud
  • Met AI geoptimaliseerde HPE ProLiant DL380a met gpu’s van 4 L40S
  • Ontworpen voor NLP voor toepassingen zoals fraudedetectie en gespreks-AI
  • Verfijnde modellen ontwikkelen en implementeren
  • Ideaal voor FSI, productie, klantenservice

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Interactieve schermen voor bedrijven en onderwijsinstellingen

  Een interactief groot scherm (Large Format Display, LFD) kan verschillende apparaten zoals een whiteboard en beamer vervangen en biedt meer mogelijkhe...

  Laatste kans Strato HiDrive aanbieding: eerste half jaar 1 TB cloudopslag voor 3 euro

  Voor het bewaren van files is de HiDrive cloudopslag van Strato een veilige en bereikbare plek. Bekijk deze aanbieding voor een compleet pakket.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er