HPE ProLiant servers: betrouwbaarheid en schaalbaarheid voor bedrijven

Blog
0

De wereld draait steeds meer om data en hoe die wordt benut. Daarom is het voor bedrijven belangrijk een passende IT-oplossing te kiezen voor al hun waardevolle data. Dat kan zijn met servers op locatie, in de cloud of een hybride oplossing die de voordelen van de cloud combineert met eigen IT-infrastructuur op een of meer locaties. Zo kan het MKB beter inspelen op veranderingen in de IT-behoeften. HPE ProLiant servers zijn veilig, efficiënt en ook geschikt voor zo’n hybride aanpak.

Afhankelijk van de toepassingen en situatie komende verschillende HPE ProLiant Servers in aanmerking. De nieuwe HPE ProLiant Gen11 servers bieden bovendien vernieuwingen die ze nog aantrekkelijker maken.

HPE ProLiant servers kiezen

Binnen het HPE ProLiant aanbod zijn er voor het MKB verschillende server-reeksen.  Ze zijn weliswaar allemaal geschikt voor meerdere taken, maar elke reeks is geoptimaliseerd voor bepaalde toepassingen.

We geven hier eerst een overzicht met voorbeelden van de beschikbare modellen en gaan daarna in op de verbeteringen die Gen11 biedt ten opzichte van Gen10.

HPE ProLiant MicroServer

Dit zijn betaalbare instapmodellen. De HPE ProLiant MicroServers zijn compact en daardoor makkelijk een plaats te geven, zelfs in een thuiskantoor. Daarnaast zijn toch krachtige configuraties beschikbaar, waarmee ook virtualisatie en andere toepassingen mogelijk zijn.

HPE ProLiant ML

De HPE ProLiant ML towerservers zijn ideaal voor kleinere bedrijven of bijvoorbeeld voor nevenvestigingen van grotere MKB-bedrijven. Ze bieden veel praktische configuraties en de voordelen van andere HPE-servers, zoals (vereenvoudigd) remote beheer en supportopties. Daarnaast zijn ze energiezuiniger: de HPE ProLiant ML350 Gen11 heeft zelfs een record gevestigd op het gebied van energie-efficiëntie.

HPE ProLiant ML350 Gen11 Server

HPE ProLiant ML350 Gen11

HPE ProLiant DL

Een flexibele, betrouwbare en krachtige rackserver vind je in de HPE ProLiant DL-serie. Ook hier is aandacht besteed aan het energieverbruik, maar de rackservers zijn geoptimaliseerd voor optimale prestaties bij zwaardere belasting en meerdere gelijktijdige toepassingen en bieden veel mogelijkheden qua uitbreiding en beheer. Hierdoor bereik je eerder resultaten en kun je sneller inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

HPE ProLiant DL380a Gen11

HPE ProLiant DL380a Gen11

HPE ProLiant RL

De HPE ProLiant RL servers zijn gericht op cloudtoepassingen. Ze zijn vooral gericht op aanbieders van clouddiensten, online streamingservices en andere cloud-gebaseerde diensten zoals IaaS, PaaS en SaaS.

Voordelen en verbeteringen bij de 11e generatie

De HPE ProLiant servers Gen 11 (Genoa) bieden diverse voordelen en verbeteringen ten opzichte van Gen10 (inclusief Gen 10 Plus en Gen10 Plus v2). Dit geldt zowel voor de servers met Intel-processors als voor die met AMD-processors. Hieronder eerst een kort overzicht van de vernieuwingen op het gebied van hardware.

ProLiant ML towerservers

De (Intel-gebaseerde) ML3x0 towerservers van de 11e generatie biedende behalve nieuwere Xeon-processors onder andere de volgende voordelen ten opzichte van de 10e generatie:

 • tot 10 PCIe Gen5 slots versus tot 8 PCIe Gen3 slots, waardoor een veel grotere bandbreedte mogelijk is voor data- en graphics-versnellers
 • 8 geheugenkanalen per processor versus 6 kanalen
 • 32 × DDR5 geheugen (max. 8 TB) en tot 4800 MT/s, terwijl Gen10 tot 24 × DDR4 (max. 3 TB) en tot 2933 MT/s bood
 • geïntegreerde Intel VROC NVMe/SATA Gen11 controllers (versus SATA software RAID of Gen10 HPE Smart Array Controller)
 • Gen4 / Gen5 NVMe versus Gen3
 • tot 2200W voeding i.p.v. tot 1600W voor de krachtigste configuraties

ProLiant DL rackservers

De Intel-gebaseerde DL 3×0 rackservers bieden in de 11e ProLiant-generatie behalve nieuwere Xeon-processors en meer cores (tot 60 cores) onder andere de volgende voordelen ten opzichte van de Gen10 Plus:

 • tot 80 × PCIe Gen5 lanes/socket versus 64 × PCIe Gen4 lanes/socket en daarmee veel meer bandbreedte  (nu tot 4 × 2 GPU-slots in plaats van 3 × 2 voor bijvoorbeeld AI-toepassingen)
 • tot 256 GB DDR5 geheugen en tot 4800 MT/s, versus bij Gen10 Plus DDR4 en tot 3200 MT/s
 • Gen5 NVMe versus Gen4 en support voor EDSFF drives (E3.S 1T en 2T)
 • tot 2200W voeding i.p.v. tot 1600W voor de krachtigste configuraties
 • behalve luchtkoeling ook hybride koeling

HPE ProLiant Gen11 servers

De AMD-gebaseerde DL 3×5 rackservers bieden behalve nieuwere Epyc-processors en meer cores (tot 96 cores) onder andere de volgende voordelen ten opzichte van Gen 10 Plus v2:

 •  tot 128 × PCIe Gen5 lanes/socket versus Gen4 bij de vorige generatie en daarmee nog meer bandbreedte
 • DDR5 geheugen en tot 4800 MT/s, versus bij Gen10 Plus v2 DDR4 en tot 3200 MT/s
 • 12× DIMM channels/processor versus 8× (met 1 DIMM/channel versus 2 DIMMs/channel)
 • Gen5 NVMe versus Gen4 en support voor EDSFF drives (E3.S 1T)
 • tot 2200W voeding i.p.v. tot 1600W voor de krachtigste configuraties
 • behalve luchtkoeling voor cpu’s met hoog wattage ook vloeistofkoeling

Voordelen HPE ProLiant servers

Behalve betrouwbare en schaalbare hardware bieden HPE ProLiant servers meer voordelen zoals uitgebreide management- en supportopties. Tools zoals HPE OneView en ondersteuning voor industriestandaarden zoals Redfish maakt IT eenvoudiger. Ook op dit punt zijn er vernieuwingen bij de HPE ProLiant Gen 11 servers.

HPE iLO 6

De geïntegreerde HPE-ondersteuning voor remote beheer (integrated Lights Out) in de vorm van iLO 5 is bij de nieuwe Gen 11 opgevolgd door iLO 6. Hiermee kunnen bedrijven hun servers nog beter monitoren, beheren en updaten. Ook de beveiliging is verder verbeterd, met vernieuwingen zoals het iLO6 Security Dashboard.

HPE iLO

HPE GreenLake

Voor bedrijven met grotere aantallen servers biedt HPE GreenLake for Compute Ops Management nog meer opties om het beheer te organiseren en automatiseren en beveiligingsmaatregelen uniform toe te passen op alle servers.  HPE GreenLake is een nieuwe toevoeging voor HPE ProLiant Gen11 servers.

Betrouwbaar, schaalbaar, toekomstbestendig

Of je nu voor een HPE ProLiant Gen11 server kiest of de vorige generatie, je profiteert van de voordelen van HPE servers. Alle servers zijn ook achteraf nog uit te breiden met grondig geteste opties (HPE Server Options) op het gebied van geheugen, opslag, netwerk en meer. Die worden ook in HPE managementtools ondersteund voor eenvoudige installatie, beheer en onderhoud.

De managementtools zoals iLO6 en HPE GreenLake voor HPE ProLiant Gen11 servers bieden daarbij meer efficiëntie en helpen bedrijven om IT-kosten te verlagen. In combinatie met de uitgebreide supportopties, vormen HPE ProLiant servers zo een passende oplossing om nu en in de toekomst je waardevolle bedrijfsdata te verwerken. Bekijk zelf de beschikbare modellen.

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Lees ook

HPE ProLiant ML30 Gen10: kleine groepsserver voor midden- en kleinbedrijf

Kleine groepsservers combineren veel opslag met een hoge beschikbaarheid en veel configuratie-opties. We hebben een betaalbare instapper bekeken: de H...

IPMI maakt plaats voor Redfish: remote server beheer vernieuwd

IPMI voor server beheer op afstand wordt opgevolgd door Redfish voor nieuwe functies, hogere veiligheid en meer flexibiliteit. We gaan in op Redfish e...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er