Zotac propt 6-core cpu en Quadro RTX in mini-pc

Daniel Dupré
0

Zotac heeft de Zbox QCM7T3000 geïntroduceerd, het eerste eigen model met een Nvidia Quadro RTX grafische chip. In vergelijking met de Quadro-P voorgangers, is de behuizing van 5,9 naar 2,7 liter volume gekrompen terwijl de hardware krachtiger is geworden.

Zotac ZBOX QCM7T3000

(Bron: Zotac)

Voor het compacte ontwerp past Zotac chips toe die ontworpen zijn voor laptopgebruik. De Intel zes-core Core i7 10750H-processor (12 threads met Hyperthreading, 2,6-5,0 GHz) zit vastgesoldeerd en er zit een mobiele Quadro RTX 3000 in. Deze laatste gebruikt dezelfde grafische chip als de GeForce RTX 2070 (2304 shaders cores, 6 GB GDDR6), maar klokt lager door een krappere TDP. Nvidia zet de turbo-kloksnelheid op 1380 MHz. Naast professionele toepassingen is de gpu ook geschikt voor gaming. Drie platte radiaalventilatoren voor de processor en een grafische chip met een aluminium koellichaam houden de boel op temperatuur.

De Zotac is voorzien van twee USB 3.2 Gen 2 Type C (10 Gbit/s), vier USB 3.2 Gen 1 Type A (5 Gbit/s), audioaansluitingen, een SD-kaartlezer, bovendien zitten er twee HDMI 2.0 en twee DisplayPort 1.4 aansluitingen op. Twee ethernetpoorten brengen gegevens over met respectievelijk 2,5 en 1 Gbit/s. De Zbox QCM7T3000 ondersteunt Wi-Fi 6 (WLAN 802.11ax) en Bluetooth 5.0.

Zotac wil de Zbox QCM7T3000 vanaf eind augustus verkopen voor 1710 euro inclusief een externe voeding van 330 watt. Gebruikers moeten het werkgeheugen en opslag apart aanschaffen. Het moederbord beschikt over twee SO-DIMM-slots, die tot DDR4-2933 ondersteunen. Ook zitten er twee M.2-slots in met PCI Express 3.0 aansluiting en een 2,5 inch slot.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

(Mark Mantel/Daniel Dupré)

Meer hardware nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er