Zero-day kwetsbaarheid in IE8

Alieke van Sommeren
0

Internet Explorer logoMicrosoft heeft een zero-day kwetsbaarheid in Internet Explorer 8 bevestigd. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk dat systemen op afstand zijn over te nemen door via het lek een trojan naar binnen te smokkelen. Deze methode is al gebruikt om machines binnen het ministerie van energie van de US te kunnen overnemen.

Nu de exploit bekend is, wordt de kans groter dat deze op grotere schaal wordt misbruikt. In oudere en nieuwere versies van IE is het probleem niet aanwezig.

Normaliter is het updaten van IE een snelle oplossing, maar voor gebruikers van Windows XP is er geen nieuwere versie van de browser verkrijgbaar. Er wordt hard gewerkt aan een patch en in de tussentijd geeft Microsoft het advies om de beveiligingsinstellingen van je browser strakker in te stellen of ActiveX uit te schakelen.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Geen Windows 11 23H2 release, wel update met o.a. Windows 11 Copilot

Vandaag is de dag dat er verwacht werd dat de nieuwe Windows 11 23H2 release zal plaatsvinden. Toch is dit niet het geval: Microsoft brengt vandaag in...

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er