Zero-day kwetsbaarheid in IE8

Alieke van Sommeren
0

Internet Explorer logoMicrosoft heeft een zero-day kwetsbaarheid in Internet Explorer 8 bevestigd. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk dat systemen op afstand zijn over te nemen door via het lek een trojan naar binnen te smokkelen. Deze methode is al gebruikt om machines binnen het ministerie van energie van de US te kunnen overnemen.

Nu de exploit bekend is, wordt de kans groter dat deze op grotere schaal wordt misbruikt. In oudere en nieuwere versies van IE is het probleem niet aanwezig.

Normaliter is het updaten van IE een snelle oplossing, maar voor gebruikers van Windows XP is er geen nieuwere versie van de browser verkrijgbaar. Er wordt hard gewerkt aan een patch en in de tussentijd geeft Microsoft het advies om de beveiligingsinstellingen van je browser strakker in te stellen of ActiveX uit te schakelen.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er