Windows Telefoonkoppeling krijgt een vrij handige en aangename update

Elwin Hodžić
0

Met de functie ‘Telefoonkoppeling’ in Windows 11 kun je je smartphone met je pc verbinden. Microsoft breidt deze functie nu uit met een snelkoppeling in het startmenu.

Windows Telefoonkoppeling krijgt een vrij handige en aangename update

Snellere toegang vanuit het startmenu

Microsoft heeft in het bètakanaal voor Windows Insider een nieuwe preview uitgebracht met functies voor Telefoonkoppeling. Deze functies maken het mogelijk om sneller en direct vanuit het Startmenu van Windows 11 toegang te krijgen tot smartphonefuncties. Dit betekent dat je minder vaak naar je telefoon hoeft te grijpen.


Op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent Windows, Linux & meer?

Schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Integratie van smartphones in Windows

Microsoft werkt al langer aan de integratie van smartphones in de desktopomgeving van Windows. Via de app “Link to Windows” in de Google Play Store kun je smartphones vanuit Windows benaderen en beheren.

In de Windows-instellingen moeten onder “Bluetooth en apparaten” de opties “Toestaan dat deze pc toegang heeft tot je mobiele apparaten” en eventueel “Telefoonkoppeling” geactiveerd worden.

Eenvoudiger toegang tot telefoonfuncties

Een screenshot van Microsoft laat zien hoe de toegang tot de telefoon vanuit Windows wordt vereenvoudigd. Naast het Startmenu verschijnt een extra paneel met functies en informatie van de telefoon. Hier kun je bijvoorbeeld de verbindingsstatus en het batterijpercentage zien, maar ook berichten, oproepen of foto’s openen. Recente gebeurtenissen worden eveneens direct weergegeven.

Bron: Microsoft

Vereisten en beschikbaarheid

Telefoonkoppeling is al beschikbaar sinds Windows 10, maar de nieuwe functies zijn specifiek voor Windows 11 Insider. Android moet minimaal versie 8 hebben, voor sommige functies zelfs versie 9. De apparaten moeten bovendien op hetzelfde wifi-netwerk zitten. Voor iOS vereist Telefoonkoppeling Windows 11. Het mobiele besturingssysteem moet minstens iOS 15 zijn. De “Link to Windows”-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Voortdurende verbetering van smartphone integratie in Windows

Microsoft blijft de integratie tussen smartphones en Windows-desktops uitbreiden. In maart introduceerde Microsoft bijvoorbeeld een functie waarmee je de camera’s van een smartphone als webcam kunt gebruiken. Voorheen was dit alleen mogelijk met betaalde apps. Omdat smartphonecamera’s vaak beter zijn dan goedkope pc-webcams, is dit een nuttige manier om oude apparaten nieuw leven in te blazen.


Op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent Windows, Linux & meer?

Schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er