Nieuw Windows Insider Programma met Canary Channel

Elwin Hodžić
0

Het Windows Insider-programma van Microsoft heeft een nieuw kanaal erbij genaamd de Canary Channel. Door de release van dit nieuwe kanaal, hebben gebruikers nu de keuze uit vier verschillende kanalen om de ontwikkeling van Windows 11 te testen en feedback te geven.

Nieuwe Windows Insider Programma genaamd Canary Channel

 

Nieuw kanaal voor Windows Insider Programma

Microsoft heeft een vierde kanaal toegevoegd aan het Windows Insider-programma, waarmee gebruikers nog onstabielere voorlopige versies kunnen testen. Het nieuwe kanaal heet Canary en biedt builds uit de 25000-serie met experimentele functies die mogelijk nooit in een volledige Windows-versie worden opgenomen. Gebruikers van het Dev-kanaal die al 25000-builds hebben geïnstalleerd, worden automatisch overgezet naar het Canary-kanaal. Microsoft waarschuwt dat de builds niet grondig zijn getest en problemen kunnen veroorzaken, dus het wordt aangeraden om het Canary-kanaal alleen in een virtuele machine te gebruiken.

Dev-kanaal van Windows Insider Programma opnieuw gelanceerd

Het Dev-kanaal is opnieuw gelanceerd als “Dev Rebooted” en biedt momenteel voorlopige versies met build-nummers uit de 23000-serie. Gebruikers die in het Dev-kanaal willen blijven, moeten hun systeem schoon opnieuw installeren of een bestaand systeem vanuit het Beta- of Release Preview-kanaal naar Dev zetten, omdat downgrades niet mogelijk zijn. Microsoft zegt dat het concept van het Dev-kanaal behouden blijft en dat er mogelijk functies kunnen zijn die niet in een officiële release worden opgenomen.

Beta- en Release Preview-kanalen blijven hetzelfde

Er zijn geen wijzigingen aangebracht aan de Beta- en Release Preview-kanalen. Het Beta-kanaal biedt voorlopige functies die als een kleinere “Moment”-update kunnen verschijnen of als functie-updates. Het Release Preview-kanaal biedt alleen voorlopige updates voor reguliere Windows-versies en functie-updates enkele dagen voordat ze aan het grote publiek worden uitgebracht.


Altijd op de hoogte blijven omtrent de ontwikkelingen van onder andere Windows & Microsoft Office 365? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Windows 11 Home upgraden naar Pro? Zo kun je dit voor elkaar krijgen!

Wil je je Windows 11 Home upgraden naar Pro zodat je beschikking hebt over meer functies? Met de tips in deze workshop kun je dat (bijna altijd) doen ...

Android-apps op Windows 11 draaien – zo installeer en gebruik je het

Android-apps op Windows 11 draaien kan met de Android-emulator van Microsoft zelf. Ontdek hoe je die installeert, gebruikt en apps vindt.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er