Windows automatische update werkt niet

Redactie
1

In een aantal gevallen voert Windows automatische update niet uit. Microsoft heeft onderzocht waarom sommige computers beveiliging up-to-date houdt en andere niet. De systemen zijn niet lang genoeg ononderbroken online, volgens de resultaten, ze moeten zes uur in werking blijven.


windows automatische update


Een Windows-apparaat moet minstens twee uur online zijn om nieuwe updates te kunnen downloaden. Om de installatie te kunnen voltooien, moet de computer tot zes uur ononderbroken online zijn.

Dit is het resultaat van een onderzoek van Microsoft naar de reden waarom sommige Windows-computers de maandelijkse beveiligingsupdates of halfjaarlijkse functie-updates automatisch ontvangen, terwijl andere pc’s een handmatige ingreep nodig hebben om de updates te installeren, Zonder vervolgonderhoud kunnen de apparaten erg kwetsbaar worden.

Update connectivity

Microsoft noemt dit update connectivity. Dit is de tijd dat een systeem aan staat en verbonden is met Microsoft-diensten zoals Windows Update.

Volgens de fabrikant zouden beheerders moeten herkennen welke machines gewoon niet lang genoeg online zijn voor een succesvolle update.

Ook moet worden afgewogen in hoeverre de getroffen computers een beveiligingsrisico vormen, voegt Microsoft toe in een blogpost.

Microsoft vermeldt ook nog een paar statistische waarden:

  • ongeveer 50 procent van de apparaten die geen ondersteunde Windows 10-build gebruiken, voldoen niet aan de minimumvereiste voor update connectivity van twee uur online tijd.
  • ongeveer 25 procent van de Windows 10-machines waarop een ondersteunde versie is geïnstalleerd, maar waarvan de beveiligingsupdates ouder zijn dan 60 dagen, voldoet ook niet aan het minimumcriterium.

Aanbevelingen voor Windows automatische update

Microsoft leidt hieruit aanbevelingen af voor maatregelen voor bedrijven en gebruikers. Werknemers moeten bijvoorbeeld worden aangemoedigd om computers na het werk niet af te sluiten en uit te schakelen, zodat de machines ‘s nachts de updates kunnen downloaden en installeren.

Bovendien kunnen sommige energiebesparende opties verhinderen dat de updates op betrouwbare wijze worden toegepast. Ook kunnen sommige (groeps)beleidsregels ertoe leiden dat systemen te snel in diepe slaap of slaapstand gaan, waardoor er onvoldoende online tijd overblijft om de updates toe te passen.

Indicator voor automatische updates

Microsoft heeft de indicator Onvoldoende update connectivity toegevoegd aan zijn cloudbeheersoftware Intune. Beheerders kunnen het gebruiken om getroffen machines te identificeren, ze zo nodig te isoleren en te onderzoeken hoe de situatie kan worden verholpen.

Met de special ben je snel thuis in de nieuwe Windows-versie.

Meer over

updates

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 updates en beveiliging instellen – waar doe je dit

Met Windows 11 updates worden je systemen bij de tijd gehouden, verder zijn er geavanceerde opties en de eigen virusscanner.

Windows Update: het belang van regelmatig patchen

Een Windows-versie zonder laatste updates is als rijden op de snelweg zonder gordel en airbag. Als er iets gebeurt, is de schade enorm. De functie Win...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
C. Beerse
Lezer
C. Beerse

Bij het gebruik van ChromiumOS en nu ook ChromeOS ben ik aangenaam verrast hoe soepel en snel dat hele systeem wordt bijgewerkt: Zonder dat je er iets van in de gaten hebt, wordt de volgende versie opgehaald en klaar gezet. Als het zo uit komt in veel kleine sessies. Ergens een keer herstarten (wat ook veel sneller gaat dan msWindows) en veel is bijgewerkt.

De android apps op ChromeOS gaan net als onder android ook zonder dat je er erg in hebt. Het is alleen de eventuele linux omgeving waar je zelf nog enige invloed op hebt.