webtip: visum wel of niet met een bepaald paspoort

Alieke van Sommeren
0

In sommige landen zien ze je graag verschijnen met je Nederlandse of Belgische paspoort. Geen visum? Geen probleem – of misschien juist wel als je niet oplet.

Op markuslerner.com/travelscope zie je mooi visueel weergegeven hoeveel landen je met een bepaalde nationaliteit kunt bezoeken zonder formulieren in te vullen. De Verenigde Arabische Emiraten scoren hoog, net als ­Japan, Duitsland en Zweden.

visum nodig grafische weergegeven

Wij als Hollanders doen het goed met een gedeelde vierde plek met Singapore en Frankrijk, en België zit daar slechts één plek vandaan. Een paspoort van Iran, Pakistan of Syrië? Dan is het reisaanbod zonder papierwerk een flink stuk kleiner.

Ghana sluit de tot nu toe bekende lijst af met 16 te bezoeken landen zonder extra bureaucratie. Uiteraard heeft de Nederlandse overheid ook een sectie online gezet over reisdocumenten voor het buitenland.

Meer webtips in c't 05/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

webtip: hoe onnodig lichten we op

We staan er niet zo heel erg bij stil, al helemaal niet als het zo vroeg donker is, maar lichtvervuiling is een serieus onderwerp. Het verstoort fauna...

Webtip: handige informatie over het vliegtuig van je vliegreis

Bij het boeken van een vliegreis is het niet onverstandig om eens rond te kijken naar informatie over het specifieke vliegtuig waar je mee vliegt. Sea...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er