webtip: liteboard.io om online lessen te bouwen

Alieke van Sommeren
0

Op liteboard.io krijg je een gratis gereedschapskist aangeboden om in enkele tellen eenvoudig een online les in elkaar te draaien.

De les via liteboard.io kan worden opgeleukt / worden gevuld met audio, video en afbeeldingen en andere visuele hulpmiddelen via een whiteboard. Met een paar keer klikken zet je een setje sheets klaar en vul je ze met afbeeldingen, zelf getekende uitleg, lijnen en figuren. Rechtsonder is een chat beschikbaar om je leerlingen live te laten praten over wat ze te zien krijgen.

liteboard.io

De boards zijn op te slaan. De site draait geheel op WebRTC-techniek, het framework dat realtime communicatie via webbbrowsers mogelijk maakt. Die achterliggende techniek is gratis en opensource en biedt via simpele API’s audio- en video-communicatie via peer-to-peer zonder plug-ins. Je hoeft dus niets te installeren en deelt de lessen via een link.

(deze webtip is afkomstig uit c’t magazine 12/2020, p. 31)

Meer leuke en nuttige webtips in c't magazine okt/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

Webtip: alternatieven zoeken voor Google-tools

Sommigen willen zo min mogelijk Google gebruiken omdat ze van alles van je loggen en bijhouden. Daarom zijn er veel websites met allerlei alternatieve...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er