webtip: kaartreizen met veldslagen

Alieke van Sommeren
0

De site chronas.org is een interactieve  kaart-applicatie opgebouwd met meer dan 50 miljoen datapunten, waaraan iedereen kan bijdragen. De site is niet alleen rijkelijk gevuld met historische informatie, maar ziet er ook nog eens mooi vormgegeven uit.

Gezien de gigantische hoeveelheid data die beschikbaar is, is het bekijken van de tutorial geen slecht idee. Met de community van bijna 7000 man wordt de collectie kaartgegevens met bijbehorende uitgebreide extra informatie bijgehouden.

Bekijk de kaartdata van verschillende veld­slagen, zie wanneer steden zijn opgericht en welke religie er toen populair was, vink de meerdere lagen met informatie aan en uit en zie hoe mensen migreerden door allerlei landen. Het is ook mogelijk om eigen collecties aan te maken om later nog een keer doorheen te neuzen.

chronas online kaarten veldslagen historie

En er zit zelfs een spelletje ingebouwd om zo veel mogelijk landen te identificeren aan de hand van geschiedenisfeiten voordat je voorraad goudstaven op is. Deze site houdt je wel even historisch zoet.

Meer webtips in c't 05/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

Webtip: handige tool voor bingewatchers

Het leven van een bingewatcher kan best zwaar zijn. Waar o waar is je favoriete serie of film te bekijken?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er