webtip: je leven in hokjes

Alieke van Sommeren
0

Wat je op deze site ziet is een beetje confronterend, maar het leven is nu eenmaal eindig. Bij labs.coruscantconsulting.co.uk/life/weeks wordt je leven in hokjes van weken gehakt.

Het opdelen in hokjes gebeurt nadat je eerst netjes je geboortedatum, geslacht en geboorteland invult. Die data zijn nodig voor je gemiddelde levensverwachting. Elke regel is een compleet jaar in weken. Maar wacht, je bent er nog niet.

weeks of your life

Vul aan de linkerkant nog data in over je jaren op verschillende schoolniveaus en wanneer je bent begonnen met werken en denkt met pensioen te gaan. Het overzicht wordt dan bijgewerkt met de juiste gegevens. Je huidige leeftijd duikt op als een sterretje (even scrollen misschien), wat een beetje cru aangeeft hoe dicht je bijvoorbeeld al bij je pensioen bent of het punt waar het scrollen stopt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

webtip: de aarde is altijd in beweging

Het Smitsonian National Museum of Natural History heeft een Global Volcanism Program en de opgeduikelde data in een mooie geanimeerde weergave op volc...

webtip: censuurcheck en andere netwerkmanipulatie

De explorer.ooni.org-site is een bron van open data over internetcensuur. Sinds 2012 worden er miljoenen netwerkmetingen gedaan via de OONI Probe om e...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er