webtip: Fagan Finder voor het diepgravende zoekwerk

Alieke van Sommeren
0

Ben je online diep naar iets aan het graven maar krijg je het maar niet boven water? Op ­faganfinder.com staat een enorme collectie zoektools opgesomd.

De gigantische collectie is opgedeeld in 1001 verschillende thema’s om nog gerichter te kunnen zoeken. Denk aan onder andere opties om video, beeldmateriaal, audio en binnen supportsites, wiki’s, magazines, fora en chatrooms te zoeken.

faganfinder.com

Ook zoeken op regio, verschillende bibliotheken en encyclopedische bronnen of specifieke soorten presentaties: je kunt het zo gek niet bedenken of het staat ertussen. De site bestaat al sinds 2001 en wordt nog steeds netjes bijgewerkt met nieuwe zoektools.

De maker wil het zo makkelijk mogelijk maken om items te vinden als je een precieze zoek­term niet weet, je anders ergens zou moeten inloggen, of Google het niet belangrijk genoeg vindt of het niet gepubliceerd is op zo’n manier dat Google er toegang tot heeft.

(Alieke van Sommeren, c’t magazine 9/2020, p. 35)

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer webtips in c't 05/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

Webtip: handige tool voor bingewatchers

Het leven van een bingewatcher kan best zwaar zijn. Waar o waar is je favoriete serie of film te bekijken?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er