webtip: even de zorgen wegknikkeren

Alieke van Sommeren
0

De langste virtuele knikkerbaan ter wereld, daar wil je vast wel aan meebouwen, toch? Wel even een waarschuwing vooraf, want het werkt een tikkeltje verslavend.

Okee dat verslavend zijn is wel een understatement, want het is zelfs behoorlijk verslavend om een virtuele knikkerbaan in elkaar te zetten via marblerun.at. “Heel even dan” wordt al snel “nog eentje om het af te leren”. Met speciale blokken kun je allerlei uitgebreide trucs uithalen en een soort combinatie van flipperkast en knikkerbaan in elkaar toveren. Een verraderlijke combinatie van eenvoudig maar uitgebreid.

marble run knikkers game

Het plaatsen en roteren van de blokken werkt heel intuïtief en heb je zo onder de knie, maar het aantal test­pogingen voordat alles naar wens is kan aardig oplopen. Maar vele pogingen later heb je dan een mooi eind­resultaat gebouwd, voor die ene poging dan. Prima vertier om een ontspannen break te nemen, maar je hersenpan toch nog het nodige planwerk te laten doen.

Meer computer tips in c't

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

webtip: gebouwendata beloeren

Met de op zichzelf behoorlijk droge data over gebouwen kun je toch vrij eenvoudig erg mooie informatieve graphics in elkaar zetten. Onze voorbeelden l...

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er