Webtip: alternatieven zoeken voor Google-tools

Redactie
0

Er zijn twee kampen: alles lekker makkelijk via Google (want wie heeft er nu geen Google-account), of juist zo min mogelijk Google gebruiken omdat ze vanalles van je loggen en bijhouden. Het laatste kamp heeft gezorgd dat er veel websites met allerlei alternatieven voor Googles producten verschijnen. Een daarvan is nomoregoogle.com.

alternatieven zoeken voor Google tools

De site is zeer simpel van opzet: gebruikers dragen alternatieven aan voor apps van Google die je niet tracken of andersoortige ongein met je data uithalen. Andere gebruikers delen dan weer stemmen uit aan de suggesties zodat de beste alternatieven bovenaan in de ranking terechtkomen. Er wordt op gehamerd om vooral je alternatieven te (blijven) toevoegen. Zo komt er uiteindelijk voor iedereen wel een mooi alternatief op de lijst te staan.

Een aantal alternatieven zijn al aardig bekend (zoals de browsers Vivaldi en Brave plus de zoekmachine Startpage), maar we kwamen ook namen tegen die ons (nog) niet veel zeiden. En juist die suggesties zijn vaak echt wel de moeite waard om eens uit te proberen. Zo worden de ontwikkelaars van die kleinere tools gestimuleerd om hun projecten aandacht te blijven geven.

Wil je kijken welke gegevens Google al van je heeft en daar (voordat je ze wist) een back-up van maken? Bekijk dan deze tip over Google takeout.

Lees meer tips, reviews en workshops in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er