Wat houdt reseller hosting in?

Blog
0

reseller hosting

Heb jij al ervaring met webhosting, heb je bijvoorbeeld al vaker een website gebouwd, weet jij alle details van hostingpakketten en denk je dat je anderen ook kan helpen met die kennis? Dan is het wellicht een goed idee om jouw eigen hosting aan te bieden! Een volledig nieuw bedrijf opstarten en alles wat hierbij komt kijken, kan uiteraard nogal een hoge drempel zijn. Daarom is gebruik maken van reseller hosting een uitkomst. Op die manier maak jij gebruik van een ander hostingbedrijf, waar je een maandelijks bedrag betaalt om reseller te zijn en de verschillende accounts te beheren. Dit is ideaal aangezien je zelf geen investeringen hoeft te doen, maar wel voordeel haalt uit de services van jouw hosting provider.

Wat is reseller hosting?

Reseller hosting kan erg handig zijn wanneer je meerdere websites wilt hosten, bijvoorbeeld voor vrienden, familie of andere klanten. Dit kan van toepassing zijn wanneer je op jouw website verschillende services aanbiedt zoals website onderhoud, websites voor anderen bouwen etcetera. Mogelijk wil je jouw bezoekers al het werk uit handen nemen, zoals hun domeinnaam moeten registreren en uitzoekwerk bij wie ze hun webhosting kopen. Bij diverse hosting providers kun je kiezen voor reseller hosting. Met reseller hosting kun je hosting aanbieden aan jouw klanten, waarbij alles via jou gaat. In veel gevallen kan dit white label, wat inhoudt dat jouw klanten niet kunnen zien via wie jij de webhosting hebt geregeld. Met een reseller pakket kun je meerdere gebruikers aanmaken.

De juiste hostingprovider voor reseller hosting

Het is belangrijk dat jij als reseller oplet dat je voor een betrouwbare hosting provider kiest. Wanneer een website vaak offline staat, of andere problemen zich voordoen, zul jij uiteraard het eerste aanspreekpunt zijn voor jouw klanten. Kan jouw hosting provider niet snel de juiste service bieden om de problemen van jouw klanten op te lossen? Dan word jij hierop aangekeken.

Een voordeel van reseller hosting is dat je domeinnamen namens jouw klanten kunt registreren, en deze regelmatig voor een goedkopere prijs te registreren zijn. Dit is omdat je meerdere domeinnamen zou registreren. Bovendien kun jij je eigen hosting bedrijf beginnen zonder al expert te zijn. Natuurlijk zul je bepaalde kennis moeten hebben, maar wanneer je kiest voor reseller hosting, zal er altijd een supportteam voor je klaarstaan. Dus waar wacht je nog op? Je kunt vandaag nog beginnen!

Meer over

LB

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuw Windows Insider Programma met Canary Channel

Het Windows Insider-programma van Microsoft heeft een nieuw kanaal erbij genaamd de Canary Channel. Door de release van dit nieuwe kanaal, hebben gebr...

Hoge Ziggo inflatiecorrectie 2023 per 1 juli zorgt voor ophef bij klanten

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 zorgt voor ophef bij de klanten. De provider past een inflatiecorrectie toe van gemiddel...

0 Praat mee