VodafoneZiggo bouwt analoge tv af

Alieke van Sommeren
0

Vanaf april 2018 bouwt VodafoneZiggo het aanbieden van analoge televisie af. Binnen twee jaar wordt er alleen nog maar digitale televisie analoge tv Ziggoaangeboden. Digitale televisie biedt een beter beeld dan analoge tv en de mogelijkheid om interactieve diensten aan te bieden.

Wie een recente tv heeft, zoals een oled-tv, heeft het meeste voordeel van digitale tv. Voor mensen met een oudere tv is een decoder een oplossing om over te stappen.

De eerste decoder is gratis, maar voor elke volgende decoder moet 29,95 euro worden betaald. De abonnementskosten blijven gelijk. Het digitale signaal biedt ook meer zenders. De meeste abonnees van de kabelaar maken al gebruik van digitale televisie. Aan ongeveer 300.000 huishoudens wordt nog een analoog signaal geleverd. Met het afbouwen van analoge tv worden kosten bespaard. De vrijgekomen bandbreedte kan voor andere diensten en hogere snelheden worden gebruikt.

Voor de omschakeling worden extra servicepunten ingericht om abonnees te helpen. Ook zijn er medewerkers die klanten thuis helpen met de overstap.

Deel dit artikel

Lees ook

Google lanceert vijfde beta van Android 12 en Pixel 6 (Pro) smartphone

Google heeft de laatste beta van Android 12 vrijgegeven en in een promovideo is ook de aankomende Pixel 6 smartphone te zien.

Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultate...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Rob van Pel
Lezer
Rob van Pel

verdwijnt daarmee ook de doorgifte van DVB-C op de kabel?