VodafoneZiggo bouwt analoge tv af

Alieke van Sommeren
0

Vanaf april 2018 bouwt VodafoneZiggo het aanbieden van analoge televisie af. Binnen twee jaar wordt er alleen nog maar digitale televisie analoge tv Ziggoaangeboden. Digitale televisie biedt een beter beeld dan analoge tv en de mogelijkheid om interactieve diensten aan te bieden.

Wie een recente tv heeft, zoals een oled-tv, heeft het meeste voordeel van digitale tv. Voor mensen met een oudere tv is een decoder een oplossing om over te stappen.

De eerste decoder is gratis, maar voor elke volgende decoder moet 29,95 euro worden betaald. De abonnementskosten blijven gelijk. Het digitale signaal biedt ook meer zenders. De meeste abonnees van de kabelaar maken al gebruik van digitale televisie. Aan ongeveer 300.000 huishoudens wordt nog een analoog signaal geleverd. Met het afbouwen van analoge tv worden kosten bespaard. De vrijgekomen bandbreedte kan voor andere diensten en hogere snelheden worden gebruikt.

Voor de omschakeling worden extra servicepunten ingericht om abonnees te helpen. Ook zijn er medewerkers die klanten thuis helpen met de overstap.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

blendOS: Linux-distributie die Arch, Fedora & Ubuntu combineert

De nieuwe Linux-distributie blendOS combineert de pakketbeheerders van de populaire Linux-distributies Arch, Fedora & Ubuntu. Hierdoor wilt deze nieuw...

ChatGPT: bot met disruptief potentieel voor de arbeidsmarkt?

Veel mensen willen de nieuwe ChatGPT bot van OpenAI testen. Deze bot kan namelijk verschillende dingen doen op verzoek, denk hierbij aan: programmeren...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Rob van Pel
Lezer
Rob van Pel

verdwijnt daarmee ook de doorgifte van DVB-C op de kabel?