VodafoneZiggo bouwt analoge tv af

Alieke van Sommeren
0

Vanaf april 2018 bouwt VodafoneZiggo het aanbieden van analoge televisie af. Binnen twee jaar wordt er alleen nog maar digitale televisie analoge tv Ziggoaangeboden. Digitale televisie biedt een beter beeld dan analoge tv en de mogelijkheid om interactieve diensten aan te bieden.

Wie een recente tv heeft, zoals een oled-tv, heeft het meeste voordeel van digitale tv. Voor mensen met een oudere tv is een decoder een oplossing om over te stappen.

De eerste decoder is gratis, maar voor elke volgende decoder moet 29,95 euro worden betaald. De abonnementskosten blijven gelijk. Het digitale signaal biedt ook meer zenders. De meeste abonnees van de kabelaar maken al gebruik van digitale televisie. Aan ongeveer 300.000 huishoudens wordt nog een analoog signaal geleverd. Met het afbouwen van analoge tv worden kosten bespaard. De vrijgekomen bandbreedte kan voor andere diensten en hogere snelheden worden gebruikt.

Voor de omschakeling worden extra servicepunten ingericht om abonnees te helpen. Ook zijn er medewerkers die klanten thuis helpen met de overstap.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Rob van Pel
Lezer
Rob van Pel

verdwijnt daarmee ook de doorgifte van DVB-C op de kabel?