Virtual Reality wordt realiteit

Noud van Kruysbergen
0

De HTC Vive bestaat behalve uit de Virtual Reality-headset zelf ook uit twee Lighthouse-trackers en twee hand-controllers.Op het Mobile World Congress (MWC) in februari in Barcelona ging het natuurlijk over smartphones en tablets en dergelijk, maar de gadgets die de meeste aandacht trokken waren toch de VR-brillen – en dan met name de HTC Vive.

De Vive is door de Taiwanese smartphonefabrikant HTC ontwikkeld in samenwerking met gamestudio Valve, vooral bekend van de games Half-Life en Portal en het gamedistributieplatform Steam. De VR-headset HTC Vive moet een heel intensieve en realitische beleving geven, en dat komt vooral omdat je je er vrij mee in de ruimte kunt bewegen. Het systeem weet op basis van twee losse lasermodules en een groot aantal sensors precies waar je je in de ruimte bevindt. Daarnaast zijn er twee controllers als verlengstukken voor je handen in de virtuele omgeving.

Onlangs is de Europese prijs voor de Vive bekend gemaakt: 899 euro. Dat betekent ook dat hij hier ook spoedig te koop zal zijn.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Bitcoin kopen: wanneer is dit een goed moment?

Beleggers raken steeds meer geïnteresseerd in crypto valuta. Daardoor wordt het ook voor de ‘gewone mens’ interessanter om hier in te handelen. Maar w...

Microsoft toont truc om Windows 11 geïnstalleerd te krijgen

Microsoft beschrijft een truc hoe Windows 11 geïnstalleerd kan worden op computers met hardware die eigenlijk niet ondersteund wordt. Tegelijkertijd w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
P.A. van der Tuin
Lezer
P.A. van der Tuin

Ik heb nooit begrepen waarom dit zo lang heeft geduurd we waren in 1993 al bezig met vr -handschoenen – brillen en software en dan na 23 jaar wachten zou het nu gaan gebeuren ?Dat dacht ik toen ook.